REČI KOJE I OPOMINJU I ZASMEJAVAJU

Pismo jednog Vranjanca usred mučne borbe protiv pandemije koronavirusa oduševilo je pratioce na društvenim mrežama. Poruka ispisana lokalnim dijalektom istovremeno i upozorava i motiviše.

 

Čitanje poruke kojom je ispisano pismo neimenovanog Vranjanca uspelo je da izmami osmehe i daje motivaciju u istrajavanju protiv trenutne pošasti.

pismo vranjanca

Poruka podrške Vranjancima osvanula je na društvenoj mreži Instagram.

Srž poruke jeste to kako je bilo nekada, a kako nam je sada. Motivacioni tekst i zbirka svega što je zadesilo Srbiju i Vranje.

Zanimljiva poruka, ispisana tako da se u dahu čita sa sve karakterističnim vranjanskim naglaskom izmamila je osmehe, ali i ulila nadu u bolje sutra. Realnu upozoravajuću, a motivacionu porku, prenosimo vam u celosti.

„Pobratimi i pobratimke,

Naš grad je preživeja 422 godine pod Turci, 4 godine pod Bugari, bombardovanje, 20 godine radijaciju i još puno neprijatelji tokom svoju istoriju a s’d imamo rabotu sas ovog novog i nevidljivog neprijatelja kojeg mora da pobedimo. Mi smo malečka sredina u koju smo svi okrenuti jedni prema drugi jer volimo da iskačamo, da se družimo, da smo viđeni, da sedimo u čaršiju, meraklijski da ispijamo kafu i da ne boli bandera za sve.

E pa, došlo je vreme da se toj promeni! Zajednički i sa sve snage mora da utičemo prvo na sebe pa onda na ostali oko nas da bi pobedili ovog neprijatelja. Batalite gu kafu u grad, da gu jebem u kafu, zbog pustu li kafu treba da ginemo? Turci smo gi izmavali sas bajoneti i puške al’ da bi pobedili ovog neprijatelja ne treba ništa da rabotimo. Dedu i nane pod katanac, vi si sedite doma i uživajte, a mi će se potrudimo da vi neje dosadno. Ne paničite, ponašajte se odgovorno, pomagajte jedni na drugi i kao što bi rekla baba mi – „NE AZDISUJTE MNOGO!“