EPIDEMIJA STAVILA KATANAC

Čuveni pivski brend Corona prisiljen je da zatvori svoj glavni pogon: ne zbog pada tražnje, već zbog odluke meksičke vlade da zatvori sve fabrike osim onih najosnovnijih.

 

Epidemija virusa korona konačno je „došla glave“ Corona pivu – tačnije meksičkoj fabrici koja je srce ovog brenda.

corona

Glavni pogon kompanije Grupo Modelo, kojoj pripada brend Corona, zatvoren je u skladu sa odlukom vlasti u Meksiku da privremeno obustavi rad svih biznisa koji nisu od vitalnog značaja za društvo.

Zatvaranje fabrike, istakli su u Grupo Modelo, nema nikakve veze sa predrasudama jednog dela konzumenata – naročito onih u Severnoj Americi – prema pivu koje nosi slično ime kao i virus koji je planetu bacio na kolena, već isključivo sa odlukom vlade u Meksiko Sitiju. Piva ima dovoljno za početak tople sezone, istakli su proizvođači ovog lakog, nepretencioznog lagera koji se rado ispija na plažama širom zapadnog sveta.

– Kompanija Grupo Modelo je spremna da odmah obnovi proizvodnju ako vlada uvrsti pivovare na listu fabrika od velikog značaja – navodi se u saopštenjju proizvođača i dodaje da brend ima „velike zalihe, sasvim dovoljne da zadovolje potrebe tržišta“ i da ne očekuje nikakve nestašice poznatog pica.

Posle jednog perioda tokom kog se činilo da će brend Corona doživeti gubitke zbog sličnosti sa imenom virusa – u SAD je došlo do privremenog pada prodaje – ispostavilo se da je povećana tražnja za pivom tokom stresnog vremena nadmašila eventualnu štetu zbog imena, pa je u prvom kvartalu prodaja piva Corona porasla u SAD za nekoliko procenata u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: Vinoifino.rs