DELOVANJE PRP TRETMANA

PRP smatraju revolucionarnim tretmanom koji će promeniti smer u kome ide kozmetologija okrenuvši ga u potpunosti ka prirodi i neinvazivnosti.

Prp tretman

Mnoge nepravilnosti na licu možemo ublažiti kremama, i šminkom. Ipak, posledice koje na lice ostavlja umor, stres uzrokovan brzim tempom života i nedostatak sna najteže je prikriti. Zbog toga je koža razvila prirodni mehanizam regeneracije.

prp

Ipak, štetni spoljašnji faktori poput zagađenja vazduha, UV zračenja ali i tretiranje kože kozmetikom koja sadrži šttene hemikalije, te nezdrava ishrana, usporavaju prirodne procese obnove kože. Sve ovo dovelo je do toga da brojni kozmetolozi i stručnjaci za estetske zahvate krenu da istražuju i osmišljavaju visokoefikasne tretmane kojima se koža vraća u prirodni balans.

Najbolji način sprovođenja ove zamisli bio je upravo fokus na to kako organizam samostalno sprovodi ove procese, te imitiranje tih procesa. Kao rezultat- nastao je sve popularniji PRP tretman. Predstavljamo vam ovaj pojam, te način delovanja ovog tretmana na osvežavanje i zatezanje umornog lica.

Šta je PRP tretman

Ovaj tretman, osmišljen 2005. Godine mnogi smatraju revolucionarnim tretmanom koji će promeniti smer u kome ide kozmetologija okrenuvši ga u potpunosti ka prirodi i neinvazivnosti. Ovaj tretman neki nazivaju i “vampirskim” jer koristi našu krv kako bi od kože dobio najbolje moguće rezultate. Ovo je zapravo procedura podmlađivanja kože vlastitom krvnom plazmom.

Brojni stručnjaci smatraju je najbezbolnijom i najprirodnijom procedurom za podmlađivanje sa izuzetno kratkim vremenom oporavka, što je jedna od bitnih prednosti kada biramo procedure. Iako se regeneracija kože može stimulisati i prirodnim proizvodima spolja, kozmetički tretmani na nju deluju direktnije i iznutra.

Kako PRP tretman deluje

Naše telo ima neopisivu sposobnost regeneracije a PRP tretman koristi tu osobitost organizma sa ciljem odlaganja znakova starenja i ublažavanja postojećih. To se ostvaruje korišćenjem faktora rasta iz krvne plazme pacijenata, zaslužnih za zaceljivanje i obnavljanje ćelija – to jest kože i potkožnog tkiva.

Faktički, savremeni PRP tretman deluje tako što se iz krvi pacijenta izdvajaju trombociti koji se ponovnim ubrizgavanjem u željenu regiju svojim faktorom rasta odražavaju na povećanje sposobnosti obnavljanja ćelija kože. Korišćenje sopstvene krvi pacijenta garantuje da ovaj proces ne može izazvati nikakve alergijske reakcije.

Na šta deluje ovaj tretman

Ovaj tretman ima nekoliko meta. On najpre targetira umornu kožu i podočnjake, smanjujući otoke i vidljivost tamnih kolutiova oko očiju. On se pored toga odražava na starenje naše kože kao i njeno opuštanje, direktno smanjujući vidljivost finih linija i bora, efikasnije od drugih tretmana. Tretirajući kožu na ovaj način možemo ciljati i na regije opuštene kože vrata i dekoltea. Na ovaj način se takođe utiče i na smanjivanje pojave akni i ožiljaka od akni, dok se neželjene proširene pore sužavaju.

Kada se poidvrgavamo ovom tretmanu, on se odražava i na druge nepravilnosti i pigmentacije na našem licu, vidno popravljajući teksturu i ten kože. Osim na koži, ovaj tretman se može ciljano primenjivati čak i na kosu, posebno u slučajevima kada imamo problem sa tankom, krtom i proređenom kosom. Za PRP plazmu se često odlučuju i muškarci, upravo jer im ona daje podmlađeni izgled tako da niko ne može ni da nasluti da su se podvrgavali ikakvom tretmanu. Konkretno, regije koje targetira ovaj tretman su lice, vrat, dekolte, ruke, teme glave.

Kakav je proces oporavka

Sama procedura traje svega 15 minuta, i prema rečima stručnjaka ne iziskuje nikakav značajan period oporavka i izostanka iz svakodnevnih aktivnosti. Proces oporavka je veoma brz a rezultati su vidljivi gotovo odmah. Ipak, najefikasnije se rezultati mogu videti nakon tri meseca zbog aktivnosti stem ćelija u plazmi. Ovaj tretman se kao najefikasniji pokazao njegovim ponavljanjem oko tri puta u vremenskim razmacima od 4 do 6 meseci.

Ključna prednost ovog tretmana je u tome što deluje na veoma širok spektar kožnih nepravilnosti i problema, pa bi se moglio reći da jednim tretmanom rešavamo gotovo sve, pritom zadovoljavajući imperativ zdravlja – jer je sam zahvat zasnovan na prirodi i u kožu ne dodajemo ništa što naše telo već ne sadrži.