ODUZIMA DAH

U Najtsbridžu, u zapadnom Londonu, crkva iz 19. veka pretvorena je u neverovatno luksuznu vilu i trenutno je oglašena na prodaju za pedeset miliona evra, čak deset miliona manje nego pre pandemije.

 

Neobično zvuči, ali se u zapadnom Londonu za 50 miliona evra prodaje vila sa sedam spavaćih soba, bazenom, saunom i teretanom. Ovo zdanje je nekada bilo crkva, a njena sadašnja vrednost je 10 miliona evra manja nego pre pandemije koronavirusa.

u zapadnom londonu

Gledana spolja, ova luksuzna vila izgleda kao crkva, sa prekrasnim kamenim stubovima i svodovima. Kada se zakorači unutra, otkriva se neverovatno moderna kuća iz snova sa sedam spavaćih soba, prostranim dnevnim boravkom, trpezarijom i kuhinjom, a sve to okruženo autentičnim prozorima sa kojih se pruža predivan pogled.

Površina kuće je 1.125 kvadratnih metara i nalazi se pod zaštitom države u drugoj kategoriji spomenika kulture. Pored uobičajenih pogodnosti jednog luksuznog doma, ovde se može uživati u veličanstvenoj sobi za prijem koju krase stropovi visoki 12 metara ukrašeni hrastovim gredama.

Na raspolaganju je i ceo sprat namenjen za odmor i rekreaciju koji uključuje bazen, teretanu, spa-centar, saunu, slanu sobu i kućni bioskop. Naravno, tu je i bar.

Kuća obiluje detaljima kojima bi se potencijalni vlasnik mogao hvaliti na društvenim mrežama. Na primer, policama za knjige koje se protežu do plafona, zajedno sa merdevinama ili zadivljujućim spiralnim stepeništem, mada kuća poseduje i lift obložen staklom za one koje mrzi da se penju peške.

Inače crkvu je projektovao arhitekta Belgrejv skvera, poznati Džordž Basevi, 1838. godine. Londonska biskupija ju je prodala 1998. godine za 1,5 miliona evra i bila je vlasništvo Alana Bublila, libretiste, čuvenog po mjuziklu Gospođica iz Sajgona, koji ju je posle šest godina prodao izvesnom biznismenu za skoro 15 miliona evra. Posle uloženih 10 miliona u renoviranje, crkva-kuća se ponovo našla na tržištu nekretnina po ceni od 50 miliona evra, kaže se, 10 miliona manje od prvobitno tražene sume.

Više slika unutrašnjosti ove fenomenalne vile pogledajte OVDE

Izvor: RTS