KORAK NAPRED

Stručnjaci kineske kompanije Xiaomi trenutno proučavaju tehnologije koje će činiti osnovu 6G mreže!

 

Generalni direktor i osnivač kompanije „Šaomi“ (Xiaomi) Lej Đuen je istakao da su pandemija koronavirusa i veliki broj pristalica teorija zavere negativno uticali na razvoj 5G mreže, ali da će kompanija nastaviti da razvija tu sferu, govoreći o 6G mreži.

6g

Stručnjaci kineske kompanije Xiaomi trenutno proučavaju tehnologije koje će činiti osnovu 6G mreže!

Lej Đuen nije želeo da otkriva detalje preliminarnih testiranja, ali je istakao da će važan uslov za razvoj tehnologije 6G biti uspostavljanje široke satelitske internet mreže.

– Nisu dovoljne samo bazne stanice i sateliti. Neophodna je podrška terminala iz svih mesta. Predstoji nam mnogo istraživanja u toj oblasti, ali „Šaomi“ ne planira da direktno učestvuje u komercijalnom korišćenju aerokosmičkog prostora – rekao je direktor kompanije.

Pritom, Lej Đuen je istakao da su pandemija koronavirusa i veliki broj pristalica teorija zavere negativno uticali na razvoj 5G mreže, ali da će kompanija nastaviti da razvija tu sferu, kao i da će proizvoditi pametne telefone koji će podržavati mrežu pete generacije.

Prema rečima direktora kineske kompanije, krajem 2020. godine „Šaomi“ će prestati da proizvodi pametne telefone koji podržavaju 4G mrežu za kinesko tržište. Kompanija trenutno pravi zalihe tih uređaja.

U narednim mesecima kompanija će se fokusirati na razvoj 5G uređaja, razvoj satelitskog interneta i istraživanje 6G mreže. Lej Đuen je istakao da će uvođenje 5G mreže značajno poboljšati živote ljudi.

Istovremeno, predstavnici ruske državne korporacije „Rosteh“ saopštili su da će razvoj 5G mreže u Rusiji moglo kasniti nekoliko godina, ako državno finansiranje, koje je planirano za 2020. godinu, bude smanjeno za 50 odsto.

Izvor: Sputnjik