BAHOVE KAPI ZA DOBRO RASPOLOŽENJE

Bahove kapi su cvetne esencijalne kapi koje su zapravo vodeno alkoholni rastvor cvetnih esencija koje su poznate po tome da popravljeju raspoloženje.

Dok ste u izolaciji, samoizolaciji, stanju stresa, straha od bolesti i smrti, panike, gneva ili anksioznosti, ako se svadjate sa ukućanima i komšijama, iz svog ličnog iskustva preporučujem preporučujem Bahove kapi.

Kako su Bahove kapi prirodni lek za dobro raspoloženje?

Kod otkrivanja delovanja Bahovih kapi u pitanju jedan englez koji je to otkrio a bavio se zdravljem, Dr Edward Bach (24 September 1886 – 27 November 1936). Edvard Bah je bio doktor, bakteriolog i patolog koji se bavio i homeopatijom.

Verovao je da je bolest posledica disharmonije između tela i uma. Simptomi bolesti su spoljašnji izraz negativnih emocionalnih stanja. Zbog toga je 1928. godine počeo je raditi na sopstvenim lekovima napravljenim od biljaka.

U dobi od četrdeset tri (1930), odustao je od unosne lekarske prakse i napustio je London da bi se koncentrisao na pronalaženje novog sistema lečenja koji uključuje biljne lekove. Bio je siguran da se novi sistem medicine može pronaći u prirodi, pa je otišao da radi u Velsu i na engleskom selu. U proleće i leto otkrivao je i pripremao nove biljne lekove, a zimi je besplatno lečio pacijente.

Do 1932. godine otkrio je prve od svojih 12 lekova. To je koristio na mnogim pacijentima koji su kod njega dolazili na lečenje. 1933. počeo je da pravi drugu grupu lekova, i definisao još 7 biljaka.

Godine 1934. Dr. Bah se preselio na planinu Vernon u Oksfordširu. U okolnim poljima pronašao je preostalih 19 lekova koji su mu bili potrebni za dovršavanje serije.

Kako je Dr Bah pronalazio cvetove koji su lekoviti?

Trpeo bi emocionalno stanje koje je trebalo da leči, a zatim bi probao razne biljke i cveće dok ne nađe jedinstvenu biljku koja bi mu mogla pomoći. Na ovaj način je, kroz veliku ličnu patnju i žrtvu, dovršio svoje životno delo.

Otkrio je da će se, kada je lečio ličnosti i osećanja svojih pacijenata, davanjem cvetnih kapi njihova nesreća i fizička nevolja ublažiti, jer je prirodni potencijal isceljenja u njihovim telima Bahovim kapima deblokiran i dozvoljeno mu je da pokrene samoisceljenje.

Naravno, Bahove kapi su još jedna od onih „besmislica“ koje zvanična nauka proglašava kao placebo i delovanje terapeuta i sugestije na pacijenta, nakon ozbiljnih naučnih istraživanja koja su vodjena tako da se ozbiljno ne dokaže delovanje Bahovih kapi.

But, WHO cares! – moja mala zlobna igra reči (u prevodu: Svetska Zdravstvena organizacija brine)

ŠTA SU BAHOVE KAPI

Bahove kapi su alkoholna vodica koja se pravi na zanimljiv i neobičan način – cvetovi neke biljke se potope u izvorsku vodu i odstoje neko vreme na suncu.

Ta voda pod dejstvom sunca primi nekakvu energetsku informaciju iz cveta i tako nastanu Bahove esencijalne cvetne kapi za svaku biljku.

Dr Bah je identifikovao 38 biljaka koje imaju terapeutsko dejstvo i postoji 38 esencijalnih cvetnih kapi koje se koriste pojedinačno ili se medjusobno mešaju.

Najpoznatija mešavina Bahovih kapi je Rescue Remedy koja je satavljena od 5 različitih cvetnih esencija. Mi Rescue u kući imamo 15 godina ali sam ih retko koristio jer nemamo baš akutnih psihičkih problema. Mnogo je bolje da neko ko radi sa Bahovim kapima vam na osnovu vašeg karaktera napravi mešavinu Bahovih kapi samo za vas.

Zvuči šašavo ali deluje, verovali vi ili ne.

Uverio sam se ne sebi i na mojim ukućanima kada nam ih je Dr Petar Popovic jednom prilikom prepisao i napravio za svakog od nas pojedinačno. Super nam se bilo popravilo raspoloženje.

Pre neki dan sam mu ih tražio ponovo, da ih imamo za svaki slučaj ako ova izolacija potraje, jer nikada se ne zna kada će odnosi u kući pući pod ovakvim uslovima života

Bahove kapi se prave za svakoga pojedinačno i ima kod nas da se kupe ili naruče od nekoga ko se time bavi kao nestašni Dr.

Jeftin su preparat, tako da se niko od njih neće obogatiti, da se dobro razumemo, ako ste medju zlim skepticima koji veruju da je sve zavera kapitalista s ove ili one strane medicine.

WHO cares!

ZAŠTO UZIMATI BAHOVE KAPI

Uzimanje Bahovih kapi nije baš klasična homeopatija, ali homeopate često koriste Bahove kapi u radu jer su se uvelili u njihovo pozitivno dejstvo na emotivno i psihičko stanje ljudi.

Ukratko, Bahove kapi vam popravljaju raspoloženje. One deluju na dnevnom nivou, deluju blago i potpuno su bezopasne, koriste ih bebe, deca i odrasli.

BioRelax gif -728x90

Uzme se par pute dnevno po par kapi te vodice i osećate se bolje, raspoloženije. Nije ni blizu kokaina, ni trave, ako neko na to cilja, ali je dovoljno da vas izvuče iz turobnosti.

Bahovi preparati podeljeni su u sedam grupa:

  1. Za one koji pate od straha – strahovi različitog intenziteta i porekla.
  2. Za nesigurnost – različiti razlozi i načini na koji se manifestuje nesigurnost.
  3. Za usamljenost – različiti oblici izolacije od okruženja.
  4. Za odsutne duhom – različiti uzroci i načini na koji se manifestuje nedostatak interesovanja za aktuelna zbivanja.
  5. Za preosetljivost na uticaje i ideje spolja – vrste preosetljivosti.
  6. Za utučenost i očaj – različiti oblici depresije i neraspoloženja.
  7. Za one koji utiču i kontrolišu živote drugih – različiti motivi i načini na koje osobe dominiraju svakodnevicom drugih ljudi.

Kao što rekoh, nemam iskustva sa njima u terapiji, samo sam bio korisnik i mogu samo reći – Bahove kapi deluju nežno i blago, ali deluju.

Nema tu nikakvog snažnog efekta i Bahove kapi nisu lek za ozbiljne psihoze i neuroze, ali će mnogima pomoći.

Bahove kapi.

Izvor: Prirodanadar.rs