DRAME ZA PREVAZILAŽENJE DRAME

Pošto situacija sa virusom ide u lošem smeru dobro je da znamo koje drame su na Netfliksu trenutno najgledanije.

 

Kako se situacija s koronom razvija, izgleda da ćemo ponovo biti najčešće u „svoja četiri zida“. Bilo kako bilo, dobro je da budemo spremni i informisani koje drame su na Netfliksu trenutno najgledanije.

drame na netfliksu

Netflix je nedavno kvalitetno popunio svoju kategoriju drama, a među njima su i neki filmovi koje ne biste smeli da propustite.

U pitanju su drame od kojih su mnoge pokupile i nagrade na filmskim festivalima, deo njih nominovan je za prestižnu nagradu Akademije, a sada se mogu pogledati na Netfliksu.

„You Were Never Really Here“

Hoakin Finiks osvojio je Oskara za ulogu Džokera, ali mnogi će se složiti da je to zaslužio i za ulogu u ovoj psihološkoj drami Lynne Ramsay. Radnja prati plaćenika u potrazi za nestalom tinejdžerkom, a sve se ubrzo pretvara u seriju brutalnih okršaja.

„The Disaster Artist“

Verovatno ste čuli za glumca po imenu Tomi Vajzo i najgori film svih vremena, legendarni The Room. Ovo je film o tom filmu i fenomenalan je. Definitivno jedan od najboljih filmova Džejmsa Franka i izvrsna posveta svim luzerima koji ne odustaju uprkos svemu.

„Lion“

Nakon što se petogodišnji Saru odvoji od svoje porodice u Indiji usvaja ga jedna australijska porodica, a godinama kasnije mladić kreće u neverovatnu avanturu i pokušava pronaći davno izgubljenu porodicu. Ova istinita priča kao stvorena je za film, a odlični Dev Patel savršeno je odigrao glavnog junaka.

„Lady Bird“

Greta Gervig dokazala se kao vrsna rediteljka ovom dramom o odrastanju pretenciozne, ali drage tinejdžerke. U svakom slučaju, Gervig je odlično opisala večni rat između roditelja i mladih u problematičnim godinama kada nisu ni deca ni odrasli.

„Mid90s“

Džon Hil dokazao se kao glumac koji je odličan i u komedijama i dramama, ali ovo je njegov rediteljski debi o zanemarenom dečaku koji se zbliži sa skupom starijih klinaca koji dane provode u pušenju, zezanju i voženju skejta. Mogao je da bude još samo jedan u nizu sličnih filmova, ali Hil je dokazao da ima sve potrebne veštine da istrošenu priču pretvori u nešto posebno.

„Dallas Buyers Club“

Metju Makonahi uspeo je da transformiše svoju karijeru pa je od solidnog glumca postao holivudski lepotan pa je u jednom trenutku napravio potpun zaokret i vratio se u velikom stilu. Priča je ovo o Ronu Vudrufu, čoveku obolelom od AIDS-a koji otkriva da bi zabranjeni lek mogao pomoći njemu, ali i hiljadama drugim pacijenata. Metju nikada nije bio bolji.

„Marriage Story“

Noa Baumbah je stručnjak za analize veza, a “Priča o braku“ jedan je od njegovih najboljih i najintimnijih filmova. Ovo je priča o razvodu koji počinje kao priča o modernim i pametnim ljudima koji će učiniti sve da celu priču učine što bezbolnijom, a završava kao brutalni kliše. U najboljem smislu te reči.

„Spotlight“

Oskarom nagrađen film vrti se oko novinara Boston Globea koji raskrinkavaju seksualne skandale katoličkih sveštenika. Premda je tema mračna, Spotlight se fokusira na novinare i njihov napor da razotkriju istinu uprkos pretnjama.

„Barry“

Priča o Baraku Obami i njegovom dolasku na Univerzitet Kolumbija gde svaki dan žonglira između studija, košarke, pušenja trave, odrastanja u gradu paraliziranom zločinima i dvostrukim životom koji ga čini zarobljenim između dve rase.

„Wild“

Memoar Šeril Strejd prati njeno polagano propadanje nakon smrti majke zbog čega se oseća ranjeno i usamljeno. Nakon što dotakne samo dno, odlučuje da krene na dugo putovanje kroz pustinje i planine, koje je svakog dana iznova lome.

Izvor: Index.hr