MANIFEST POKRETA ZA KOSMET

Novoosnovani Pokret za odbranu KiM poziva građane da ne daju podršku velikoizdajničkoj politici sakrivenoj iza „razgraničenja“, stvaranja zajednice srpskih opština na osnovu protivustavnog „Briselskog sporazuma“ i sličnih izgovora.

 

Objavljujemo proglas koji nam je dostavio novoformirani Pokret za odbranu Kosova i Metohije.

pokret za odbranu

Proglas građanima Srbije i celom srpskom narodu povodom osnivanja Pokreta za odbranu Kosova i Metohije

Svi smo svesni da je režim u Srbiji, na čelu sa predsednikom naše napaćene države, ušao u poslednju fazu predaje južne srpske pokrajine velikoalbanskom pokretu. Tokom osam godina autokratske vladavine nije se našla politička snaga kadra da stane na put ovom istorijskom bezumlju. Savremeni skorojevići bacaju naše duhovne i kulturne bisere pred moderne varvare sa zajedničkom idejom da stupe u civilizaciju novih pagana. Niko da ih zaustavi na putu izdaje zemlje bogatog srednjovekovlja, potom dugog robovanja, herojstva i ustanaka, vaskrsa države i obnove nacije u negdašnjem evropskom duhu. Uz spoljnu pomoć izvršili su unutrašnje zarobljavanje zemlje i sada hoće da dokrajče njeno nacionalno biće hladnokrvnom predajom njegovog nosećeg simbola – Kosova i Metohije.

Ne bismo se prihvatili zadatka da probudimo usnuli duh nacionalnog dostojanstva i osećaja pravde u našem narodu, kada bismo sumnjali u njegovo postojanje. Taj duh samo je zapreten u gustoj mreži propagandne manipulacije režima, koji neprestano tka crni pokrov za istorijski prostor srpske duhovnosti i državnosti. Zato moramo da pokrenemo sve ruke koje će rasplesti i pokidati tu mrežu – sve generacije, sve profesije, nacionalna udruženja, medije, našu Crkvu, političke ljude i organizacije – sve one koji danas trpe nepravdu a nemaju načina da se pobune.

To moramo da učinimo već danas, kada režim nastoji da obezbedi još jedan trijumfalni mandat i odmah ga zloupotrebi u pravno obavezujućem priznanju tzv. Kosova. Pozivamo građane da ne daju podršku velikoizdajničkoj politici odustajanja od Kosova i Metohije, sakrivenoj iza „razgraničenja“, stvaranja zajednice srpskih opština na osnovu protivustavnog „Briselskog sporazuma“ i sličnih izgovora. Srbija ne sme da bude saučesnik u stvaranju Velike Albanije.

Režim i njegovi inostrani nalogodavci napravili su devedeset i devet koraka do svog zajedničkog cilja. Ali, svi ti koraci im ne vrede ako ne učine i onaj preostali jedan. To im se ne sme dopustiti. U opštem narodnom potencijalu postoji temelj za sudbinsku odluku sa jasnom porukom: ne usuđuj se!

Jer, ako se predajom poništi Kosovo koje je temelj i uslov srpskog identiteta, a identitet je integritet kao sposobnost samoodržanja, tada nikakvi dosadašnji i potonji, stvarni ili navodni napredak kojim se vlast ponosi neće imati ni razloga niti smisla. Narod koji satire svoju državu i svoje biće može „napredovati“ samo ka svom sigurnom uništenju. Onaj ko je, kao sadašnja srpska vlast, u stanju da gazeći Ustav izda Kosovo i Metohiju, neće imati nikakvog zazora da izda bilo šta, bilo koga i bilo koje nacionalno i moralno načelo.

O Prepodobnom Justinu Ćelijskome (14. juna) 2020, Manastir Svetog Arhiđakona Stefana u Slancima