POVRATAK STARIM IGRICAMA

Game Gear Micro je nova SEGA konzola, koja košta svega 50 dolara i uz igre dobijate i lupu! Ona stiže u četiri boje i svaka od ovih obojenih konzola ima 4 različite legendarne SEGA igrice.

 

Kompanija SEGA proslavlja 60 godina postojanja, kao i 30 godina od izdavanja jedine prenosive konzole, i u tu čast je predstavljena mini konzola Game Gear Micro, koja je stvorena za leto, vožnju busom, čekanje u redu i slične svakodnevne situacije u kojima je potrebno “ubiti“ vreme.

game gear micro

I konzola nije preskupa, što je najvažnije, taman koliko treba da posedujete parče istorije ne samo konzola, nego i gejminga uopšte?

Dakle, uređaj se zove Game Gear Micro i stvarno je minijaturnih dimenzija, a predstavljene su četiri različite verzije. Svaka verzija konzole je ista, samo se razlikuje po bojama i igrama, koje nudi u odnosu na boju. Svaka od boja (žuta, crvena, crna i plava) nosi i četiri različite igre, pa je to ukupno 16 legendarnih SEGA igara, ako želite da kupite svaki primerak.

Među igrama su Sonic and Tails, Outrun, Nazo Puyo, Sylvan Tail i druge, koje su nabrpjane i prikazane u videu. Njih ćete moći da igrate na ekranu od samo jednog inča, što je premalo za današnje standarde, ali će postojati staklo za uvećanje. Napajanje od dve AAA baterije će doneti oko 3 sata igranja, što je samo po sebi problematično, a konzolice će se prodavati po ceni od 50 dolara, objasnio je Play! Zine.

Game Gear Micro će u početku biti dostupan onlajn i u Japanu, a uskoro ćemo znati detalje u vezi sa internacionalnom dostupnošću, a spisak igara po bojama pronađite ispod, da ne lutate internetom :)

CRNA

Sonic the Hedgehog
Puyo Puyo 2
Out Run i
Royal Stone.

PLAVA

Sonic & Tails
Gunstar Heroes
Sylvan Tale i
Baku Baku Animal.

ŽUTA

Shining Force 1
Shining Force 2
Shining Force Gaiden: Final Conflict i
Nazo Puyo: Arle no Roux.

CRVENA

Revelations: The Demon Slayer
Megami Tensei Gaiden: Last Bible Special
The G.G. Shinobi i
Columns.

SEGA je predstavila i slavljenički sajt u okviru kojeg ćete pronaći najvažnija dešavanja i stvari, koje su obeležile kompaniju u prethodnih šest decenija.

Izvor: Mondo.rs