MARINIRANE BANANE

Marinirane banane su poslastica karakteristična za zemlje jugoistočne Azije, gde je ovaj slatkiš veoma popularan. Stanovnici Vijetnama, Kambodže i Laosa uživaju u prženim bananama sa marinadom od ruma, pa što ne bismo i mi.

marinirane banane

Sastojci:

6 banana
7 kašika brašna
2 jaja
2 kašike šećera
1 limun
100 mililitara mleka
pola kašičice cimeta
100 mililitara ulja
100 mililitara ruma
ulje

Način pripreme:

U sud sipamo rum, dodamo 2 kašike šećera i promešamo. Limun iscedimo na cediljci. U sud sa rumom dodamo 2 kašike limunovog soka i promešamo.

Banane oljuštimo i isečemo na polovine po dužini. Šest polovina banana poređamo u vatrostalnu posudu. Prelijemo rumom sa limunovim sokom. Zatim poređamo preostalih šest polovina banana i prelijemo rumom.

U sud polupamo jaja i izmutimo mikserom. Dodamo brašno, cimet, 100 mililitara ulja, mleko, malo posolimo i promešamo. Produžimo smesu da mutimo mikserom dok ne postane glatka.

Prvu polovinu banane potopimo u smesu i pržimo u tiganju u većoj količini ulja. Na isti način stavimo da se prže i preostala parčad banana. Kada porumene sa obe strane, rešetkastom kašikom vadimo banane iz tiganja i stavimo ih na činiju obloženu papirom da upiju nepotrebnu masnoću.

Marinirane banane stepenasto poređamo u sud za serviranje i prema ukusu ih pomoću cediljke pospemo šećerom u prahu.

Prijatno!