NEUSPELE REVOLUCIJE MOBILNE INDUSTRIJE

Pametni telefoni i ne moraju biti toliko pametni. Pored brojnih prednosti koje nude, to što su računari u šaci, ima i onih koji nisu ispunili velika očekivanja savremenih korisnika.

 

Mnogo je faktora zbog čega se određeni model smatra promašajem u svojoj kategoriji i zašto, usled toga, neminovno sledi pad prodaje ovih mobilnih telefona.

Najgori pametni telefoni

HTC promašaji

HTC je, kao model, već neko vreme na lošem glasu. 3D kamera koji je proizvođač stavio u model HTC EVO 3D bila je nešto što je plenilo pažnju javnosti. Sama činjenica da telefon ima dve kamere umesto jedne činilo se revolucionarnim potezom. Sa ovim uređajem mogle su se slikati 3D fotografije i snimati 3D video zapisi, koje niko nije mogao da vidi ako nije imao 3D monitor ili isti uređaj,  ali to su, opet, retki imali. Time su se korisnici ovih uređaja osećali usamljenim u svojoj zabavi i uživanju, te se prašina spustila i novitet 3D tehnologije izlizao. Uz to, životni vek baterije bio je očajan. Čak i sa minimalnim korišćenjem, nije mogla da izdrži više od 8 sati.

Još jedan HTC-ov model našao se na ovoj crnoj listi. Ovaj put, model Thunderbolt, prvi telefon sa 4G LTE tehnologijom, što je privuklo mnogo pažnje. Njegova slaba tačka, kao i kod prethodnog HTC-ovog uređaja, bila je baterija. Sada je ona trajala jedva tri sata umerenog korišćenja. Predstavnik HTC-a je mora da se javno izvini za ovu grešku.

Ni Samsung nije nepogrešiv

Samsung je, kao renomirano ime, takođe promašio sa modelom Continuum. Ovaj telefon ne samo da je imao loše performanse, već nije imao ni svrhu ni lepotu kojom se mogao pohvaliti. Jedina stvar, koja mu je pružila slavu jeste mala AMOLED traka ispod ekrana, koja je mogla da prikazuje informacije, poput najnovijih mejlova, tvitova i novosti sa Fejsbuka, bez uključivanja ekrana. Njegov najveći problem bila je činjenica da kompanija nije marila za ovaj uređaj. Mnogi programeri su mogli da razviju aplikacije za mali ekran, ali Samsung nikad nije objavio aplikacije za njega, te se broj aplikacija na ovom Androidu nikad nije promenio.

Kada se pominju najgori pametni telefoni najzvučnije ime je svakako Samsung Galaxy Note 7. Zamišljen je kao tablet koji bi direktno parirao „Eplovom“ ajfonu 7 Plus telefonu. Najveći defekt ovog telefona bio je taj, što je mogao da eksplodira. Žurba da postane najbolji i najpopularniiji mobilni telefon na planeti i sruši ajfon 7 Plus, dovela je greške koja je izazvala ogromne probleme kompaniji.

Motorola i LG kao najgori pametni telefoni

Model DROID Bionic milicijskog simbola Motorole, bio je uređaj koji je preživeo najmanje dva do tri redizajna. Njegova promocija je odlagana mesecima, da bi opet, kad je napokon predstavljen, došao sa toliko grešaka u sistemu sa kojim se ni najstrpljivija osoba na svetu ne bi mogla nositi. Ovaj telefon se i nakon predstavljanja činio kao obični prototip, pun problema. Mnogi korisnici označili su ovaj uređaj kao užasan.

LG DoublePlay je bio uređaj koji je dokazao da se o nekim idejama treba razmisliti više od jednom ili dva puta. Ideja postavljanja sekundarnog ekrana u sredinu tastature je definitivno bila korisnija nego na Samsung Continuum uređaju, ali se činila previše forsiranom, a rastavljanje tastature na dva dela, učinila je kucanje mnogo gorim iskustvom nego što je trebalo da bude.