EKOLOŠKI PROJEKAT

Ako do sada niste čuli za „Green koncept“ u reklamiranju, krajnje je vreme da se sa njim upoznate. Predstavljamo vam ukratko o čemu se radi i na koji način je osvojio svet.

 

Ako do sada niste čuli za „Green koncept“ u reklamiranju, krajnje je vreme da se sa njim upoznate. Predstavljamo vam ukratko o čemu se radi i na koji način je osvojio svet.

green koncept

„Green koncept“ u poslovanju

Poslednjih godina okruženi smo pričama o ekološki održivom poslovanju, reciklaži sirovina i štednji prirodnih materijala. Sve veći broj firmi u svojoj agendi društveno odgovornog poslovanja ima upotrebu recikliranog papira za štampanje i slične stvari.

Jedna uzorna kompanija se čak odlučila na pošumljavanje određene površine u Srbiji kao deo svog društveno odgovornog poslovanja. Osim što čine istinski dobro delo za zajednicu čiji su deo, ovakve aktivnosti značajno doprinose i imidžu kompanija. Ideja koje su deo „Green koncepta“ društveno odgovornog poslovanja ima na pretek, a uvek ih prati i odgovarajući reklamni materijal.

Reklamni materijal koji podstiče društvenu svest klijenata i saradnika kojima će biti podeljen slika je prave odgovornosti kompanije. Zato ga treba birati pažljivo, kao i poruke koje će se naći na njemu pored logoa kompanije.

Vrste reklamnog materijala iz „Green koncepta“

Kada kažemo „Green koncept“ većina će pomisliti na platnene torbe ili cegere koji se koriste umesto plastičnih kesa. Biorazgradive torbe imaju veliki značaj u očuvanju životne sredine, ali i popularnost kod klijenata. Činjenica je da su uvek dobrodošle i niko ih sigurno ne odbija.

Pored ekoloških torbi, veliku pažnju zaslužuju rokovnici i notesi od ekoloških, najčešće recikliranih materijala. Već na prvi pogled na rokovnik ili notes ove vrste, klijentima je jasno da se radi o ekološkom materijalu i pametnoj društvenoj strategiji.

Rokovnici od ekoloških materijala, postali su novi trend među marketinškim timovima. Ekološki rokovnici i notesi imaju odličnu primenu u svim većim kompanijama, ali manjim frmama koje svoj rad zasnivaju na upotrebi ručnog rada i prirodnih sirovina. Rokovnici se mogu poklanjati u isto tako biorazgradivim kutijama elegantnog izgleda.

Vrlo su popularni i ekološki blokčići sa obeleživačima stranica od recikliranog materijala. Uz svaki ekološki notes ili rokovnik ide i hemijska olovka od recikliranog materijala.

Zgodan su poklon koji se može deliti na sajmovima i promocijama kod privrednika koji se bave zelenim tehnologijama, održivim sistemima energije, prirodnom kozmetikom, zdravom hranom i hranom uopšte, ali i svim drugim sektorima u kojima treba da se naglasi društvena i ekološka svest kompanije.

Pročitajte još: Idealan poklon reklamna šolja

Marketinški efekat zelenih strategija

Podsticanje na upotrebu biorazgradivih i recikliranih materijala ima širi društveni značaj i to klijenti i potrošači kojima je namenjen reklamni materijal dobro razumeju. Nije novost da je naša planeta previše zagađena proizvodnjom robe od veštačkih materijala čija svojstva škode prirodi.

Green koncept“ podrazumeva složenu predstavu o rizicima po zdravlje ljudi i životne sredine usled različitih zagađenja i industrijske hiperprodukcije, naročito plastičnih masa. Plastični materijali se sve više isključuju iz upotrebe, naročito kod proizvoda za jednokratnu upotrebu. Naročito kada postoji jeftina i adekvatna prirodna i ekološka zamena.

Zato produkcija proizvoda od biorazgradivog materijala i sistema reciklaže predstavlja budućnost svih nas. To važi i za produkciju reklamnog materijala. Kako je širom sveta ovaj koncept prihvaćen i dobio na svojoj popularnosti, sve više je prihvaćen i u Srbiji.

Korišćenjem reklamnog materijala iz „Green koncepta“ kompanije šire dobre ideje u svoje okruženje i podizanje ukupne svesti. Time iskazuju istinsku brigu za budućnost i zdravlje svojih klijenata i sredine u kojoj žive. Klijenti prepoznaju reklamne poruke poslate kroz ovakav izbor reklamnog materijala kao posebnu vrednost i cene je.

Ukoliko vas zanima više ova tema posetite sajt preduzeća, koje je odavno uvrstilo prodaju biorazgradivog reklamnog materijala Klik Commerce. Veliki broj i raznovrsnost reklamnog materijala zadovoljiće svačiju želju.