POLARNA ANALIZA

Postoji sasvim besplatan homeopatski program online za analizu slučaja i odredjivanje leka Polarity analysis koji je free web softver za homeopatiju

Tražite besplatan homeopatski program online koji možete da koristite pri bavljenju homeopatijom?

Ovo je post koji sam objavio u privatnoj FB grupi Homeopatija u Srbiji pa pošto ga većina vas ne može videti jer nije član grupe, da ga onda podelim i ovde sa javnošću.

Ako se bavite homeopatijom i zanima vas da imate free softver za homeopatiju kako bi mogli da pronadjete adekvatan lek, onda vam preporučujem Polarity analysis on line homeopatski program za to.

free besplatan homeopatski program online na srpskom Polarity analysis

Sam koncept Polarne analize i besplatan program za homeopatiju je napravio poznati švajacarski pedijatar i homeopata Dr. Heiner Frei.

Koncept funkcionisanja analize je baziran na radovima i metodologiji Hanemanovog učenika, naučnika i homeopate Clemens Von Boenninghausena (pogledajte na webu ko je bio ovaj naučnik, vrlo zanimljiva pojava i poznata u klasičnoj nauci, mimo homeopatije).

Po rečima samog Dr Frei-a on sa programom za skoro 15% bolje odredi lek nego klasičnom metodom koja se bazira na razgovoru i opservaciji simptoma.

Vrednost programa Polarna Analiza je u tome što je lak za upotrebu, brz i najčešće daje jasne rezultate, odnosno jasno odredjuje lek ili dva slična leka koja treba uzeti u razmatranje.

Treba malo prakse da se udje u suštinu programa, mora se znati i homeopatija ali kad se kroz iskustvo u radu zbližite sa programom, biće to za vas sjajna alatka za rad i učenje. Ovaj besplatan homeopatski program vam je i odlična alatka za učenje o lekovima, jer kada menjate simptome koje pacijent ima (ili ih izmišljate za vežbu) odmah vidite i kako se izbor leka menja.

Postoji nekoliko video klipova na engleskom jeziku koji objašnjavaju kako se radi sa programom, pa ih pogledajte ovde:

Uvod u Polarnu analizu: https://youtu.be/0YSd8bdhqHM

Akutni slučajevi: https://youtu.be/anQlm9oD6Dg

Kao što Dr Frei napominje, ne možete drugi softver za homeopatiju i drugu homeopatsku metodologije spojiti sa Polarity analizom, nisu kompatibilni. Ovo je klasična homeopatija u najčistijem obliku matematički predstavljena.

Daću vam primer: Osoba ima bradavice na rukama i po telu. Kondilome na polnom organu. Ima i neke druge simptome koje unosite u program. Prva misao bi vam bila da zbog bradavica zbog kojih je pacijent došao, da mu date Tuju ili neki drugi sikotični lek.

Ali softver vas po Hanemanovim principima navodi da mu date lek koji pokriva skoro sve simptome koje pacijent ima, a nije sikotični lek. To može biti Calacarea ili Merkur na primer.

Tuje ili Azotne kiseline nema u prvih 3 pogotka i zvora leka. Tek nakon davanje tog leka, kada neki simptomi otpadnu a drugi se pojave, program vam preporučuje sledeći lek, pa možda tek u trećoj iteraiciji se pojavi Tuja kao lek za bradavice koje su preostale kao jedini simptom.

Kao što kaže poznati homeopata Džordž Vitulkas, kada se počne homeopatsko lečenje lekovima se skida sloj po sloj bolesti, dok se ne dodje do leka koji deluje na zadnje simptome.

Tačno se u programu prati Hanemanovo pravilo da se lek daje na osnovu sveukupnih simptoma a ne izdvojenih simptoma koje bi mi možda hteli da lečimo odmah.

Dobra stvar je što je ovaj program za homeopatiju za nas iz Srbije besplatan !!!

Još bolja stvar je što je homeopatski program preveden na srpski radom entuzijasta i postoji verzija i na srpskom jeziku !!! Tako da možemo reći da sada zaista postoji besplatan program za homeopatiju na srpskom.

Treća sjajna stvar je što sa programom možete da vežbate i učite homeopatiju na klasičan način. Jer, kad u programu stalno menjate simptome pratite i kako se izbor leka menja, te tako vidite koji su lekovi medjusobno bliski, koji na vaše iznenadjenje mnogo bolje deluju od onog leka koji ste pretpostavili da je najbolji.

Uz to, desi se često da lek koji ste hteli da date pacijentu ima negativne polarne simptome, pa iako pacijent liči na lek, takav lek mu u ovoj iteraciji lečenja neće prijati, naprotiv može da napravi nezgodne agravacije.

Sjajan je ovo program za homeopatiju, ko ga izvežba i razume otići će lako na viši nivo praktičnog rada.

P.S. Uputstva kako da se što bolje koristi program i kako se tretiraju slučajevi, sa formularima, primerima iz prakse, itd imate na sajtu Dr Freia. ovde:

http://www.heinerfrei.ch/resources

https://polarity-analysis.com/

Zlatko Šćepanović