ORGANSKI SERTIFIKAT I MODNI BREND

Modna kuća Šanel lansirala je na tržište svoj prvi roze, Domaine de l’Ille 2019, vino provansalskog stila i prestižnog pedigrea.

 

Modna kuća Šanel ispunila je prošlogodišnje obećanje i lansirala na tržište svoj prvi roze, Domaine de l’Ille 2019, vino provansalskog stila i prestižnog pedigrea, napravljeno na ostrvu Porkerol u južnoj Francuskoj.

domaine

Vino je lansirano dosta kasno u sezoni, ali je i pored toga istog trenutka privuklo pažnju – što zbog trenutne velike popularnosti provansalskih rozea, što zbog snage brenda koji leži iza njega, što zbog činjenice da je posredi rasno, plemenito vino sa jednog od uglednijih francuskih teroara.

Vino Domaine de l’Ille 2019 je tipična provansalska kupaža muverdra, grenaša i siraa, koji se gaje u terasastim vinogradima izloženim vetru maestralu i svežem dahu Sredozemnog mora.

– Ono je rezultat simbioze vinograda sa drugim ostrvskim biljem na ovom jedinstvenom teroaru velike istorije – govori Nikola Odeber, enolog zadužen za razvoj vinograda kuće Domaine de l’Ille. Pod njegovim rukovodstvom, prošlogodišnja, veoma uspešna berba pretočena je u vino sa organskim sertifikatom i koje košta 20 evra po boci.

– U ovom izvanrednom prirodnom okruženju, naša želja nije samo da uključimo vinariju u globalne ekološke trendove, već i da podržimo lokalne inicijative sa ciljem očuvanja ovog tla – navodi Šanel.

Kuća Šanel poseduje više vinarija i nije nova u svetu vina – deo njenog portfolija su i bordovske kuće Canon, Berliquet i Rauzan-Segla.

Izvor: Vinoifino.rs