PROJEKAT „STEFAN NEMANJA“

Muzički duo „Stefan Nemanja“, koji čine Nemanja Savić i Stefan Kovačević, objavili su prvi zajednički singl i spot za pesmu „Rođen sa slomljenim srcem“.

 

U pitanju je tek osnovana grupa, ili projekat saradnja dva afirmisana muzičara, poznatih iz drugih bendova, koji se dosta dugo poznaju i još od studentskog perioda želeli su da snimaju i stvaraju u tandemu. Tako je nastala pesma „Rođen sa slomljenim srcem“, koja je posvećena posebnim mališanima.

rođen sa slomljenim srcem

„Oko 3.000 dece u Srbiji godišnje rodi se sa srčanom manom. Inspirisani pričama iz svog okruženja, napisali smo pesmu koju smo posvetili svim tim malim super herojima, koji već od svojih prvih dana moraju da se bore“, naglasili su autori svoje nadahnuće.

Stefan Kovačević je pevač i gitarista benda „Forever storm“ iz Kragujevca, ima za sobom dva studijska albuma, a trenutno priprema i treći.

U radnoj biografiji ima iskustva kao gostujući vokal i gitarista kod mnogih sastava, ali i kao muzički producent ispred „Blacksmith Music“ studija.

Nemanja Savić postaje poznat kao pevač i lider benda „Atlantida“, iako ga mnogi znaju već osam godina kao redovnog člana pop-rok grupe „Neverne bebe“, gde je prateći vokal, gitarista i perkusionista.

Takođe, Savić je PR menadžer Udruženja rok muzičara Srbije i jedan od organizatora Beogradskog Autorskog rok festivala (BARF).

Tekst, muziku i aranžman za pesmu zajedno su realizovali Kovačević i Savić, a miks i master je radio Stefan.

Pored Stefana (gitare, vokal, orkestracija) i Nemanje (vokal), u snimanju pesme učestvovali su: Vladimir Ružičić Kebac (bubanj, perkusije), Damir Mojsin (bas gitara), Sava Živanović (bas gitara), Aleksa Stanković (klavijature) i Jelena Tubić (vokal).