ZAŠTITNO LICE BRENDA

Roze šampanjac Fleur de Miraval rezultat je petogodišnjeg rada u kome je učestvovao i Bred Pit, za koga kažu da je izrastao u autentičnog stvaraoca vina.

 

Roze boja sve je moćnija u svetu vina – a novi veliki adut ove scene je roze šampanjac koji promoviše lično Bred Pit.

bred pit šampanjac

Svako novo vino sa logom vinarije Miraval izuzetno je uzbudljivo, što zbog slavnog (bivšeg) bračnog para koji stoji iza njih, što zbog činjenice da su Anđelina Džoli i Bred Pit uspostavili sistem u kome iz kuće Miraval ne izlaze loše, pa ni osrednje etikete.

Novo vino, roze šampanjac Fleur de Miraval, rezultat je petogodišnjeg rada u kome je učestvovao i Bred Pit, za koga u vinariji kažu da je izrastao u autentičnog stvaraoca vina. Ne znamo, naravno, koliko je ovo istina a koliko marketinška „caka“. Ono što je svakako jasno jeste da je Bred Pit veoma ponosan na ovaj projekat i da se ne boji da veže svoje ime za ovu etiketu, i stoga je odlučio da, prvi put od kada su on i Anđelina Džoli ušli u vinski biznis, postane lice reklamne kampanje za novo vino.

– Fleur de Miraval je kulminacija petogodišnjeg rada, istraživanja i degustivanja, obavljenog u potpunoj tajnosti – rekao je Rodolf Peters, šampanjski vinar koji je sarađivao sa Bredom Pitom i kućom Miraval u stvaranju ovog roze šampanjca.

Šampanjac, kupaža 75% šardonea i 25% pino noara, ležao je na talogu kvasca tri godine, a svaka boca je bila obojena potpuno neprozirnom bojom, kako bi se vino zaštitilo i od najmanjeg uticaja sunca, pogubnog za delikatni penušavac. Vino je izuzetno ekskluzivno, i prve godine biće prodato samo 20.000 boca. Boca košta 340 evra, a premijera je zakazana za 15. oktobar.