ČIZKEJK SA BRESKVAMA

U vreme visokih temperatura, kada i sladoled ne osvežava dovoljno, čizkejk sa breskvama možda može da bude pravi izbor. Važno ga je samo dobro ohladiti pre služenja, kako bi se lakše topio tokom konzumiranja.

čizkejk sa breskvama

Sastojci:

200 grama krem sira
100 grama šećera u prahu
2 kašike limunovog soka
1 kašika vode
pola kesice želatina (6 grama)
300 mililitara slatke pavlake
1 kesica šlag krema
2 breskve
230 grama čajnih keksića sa čokoladnim prelivom
125 grama maslaca
250 mililitara soka od pomorandže
1 kesica bezbojnog preliva za torte

Način pripreme:

Čajne keksiće stavite u kesu i oklagijom pređite nekoliko puta preko njih da se izmrve ili ih sameljite. Dodajte maslac i rukama umesite smesu, a zatim stavite na dno okruglog kalupa prečnika 22 centimetra. Stavite u frižider dok pripremate fil.

Krem siru dodajte šećer u prahu i promešajte. Želatin prelijte limunovim sokom i vodom, zatim ostavite 2-3 minuta da nabubri. Nabubreli želatin zagrevati na ringli dok se ne istopi, a zatim ga dodati u smesu sa sirom.

Slatku pavlaku sipati u odgovarajuću posudu i dodati šlag u prahu, zatim zajedno izmiksati. Sjedinite umućenu pavlaku i smesu sa sirom, zatim dodajte seckane breskve koje ste prethodno oljuštili. Rasporedite fil u kalup i vratite na hlađenje.

Preliv za torte spremite po uputstvu sa kesice ali umesto vode upotrebite 250 mililitara soka, malo prohladite i prelijte preko fila. Ostavite da se ohladi pre služenja.

Prijatno!