INFORMACIJE O BEZBEDNOSTI

Aplikacija „Pružni prelazi“ na standardnoj Google mapi prikazuje lokacije svih pružnih prelaza, koji su označeni znakom Andrejin krst.

 

Akcionarsko društvo „Infrastruktura železnice Srbije“ objavilo je da je napravilo aplikaciju „Pružni prelazi“, koja korisnicima pruža potpune informacije o svim pružnim prelazima u Srbiji i na taj način svako putovanje čini bezbednijim.

pružni prelazi

Aplikacija „Pružni prelazi“ doprinosi povećanju bezbednosti, jer korisnike na vreme informiše da se približavaju pružnom prelazu i na taj način upozorava da se u saobraćaju ponašaju odgovorno i pažljivo, navedeno je u objašnjenju ove aplikacije.

Aplikacija je besplatna i može da se instalira sa sledećeg linka:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ppizs.pruzniprelazi&hl=en_US

Namenjena je za Android mobilne uređaje i može se besplatno i jednostavno preuzeti iz Google Play prodavnice aplikacija.

Aplikacija „Pružni prelazi“ na standardnoj Google mapi prikazuje lokacije svih pružnih prelaza, koji su označeni znakom Andrejin krst. Za rad aplikacije neophodna veza sa internetom i da GPS uređaj na telefonu bude uključen, odnosno da može da se locira položaj korisnika aplikacije.

Dodir na bilo koji pružni prelaz daje detaljne podatke o samom pružnom prelazu: način osiguranja, broj koloseka koji se prelaze, širina pružnog prelaza u metrima, ugao prelaska na pružni prelaz, vrsta kolovoza i kategorija puta.

Кada se korisnik aplikacije nađe u zoni putnog prelaza, aplikacija daje zvučna i vizuelna upozorenja. Na 500, 300 i 100 metara udaljenosti od pružnog prelaza, aplikacija glasovno obaveštava korisnike da se nalaze na odgovarajućoj udaljenosti od pružnog prelaza.

Aplikacija „Pružni prelazi“ omogućava korisnicima i da „Infrastrukturi železnice Srbije“ pošalju fotografiju ili video snimak događaja sa pružnih prelaza i ostave svoj komentar, a cilj je da se na takve komentare što pre reaguje i otklone eventualne primedbe.

Rukovodstvo i stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ svakodnevno će pratiti i analizirati sve dobijene informacije, a biće to način i da se ostvari dvosmerna komunikacija sa građanima.

Izvor: Beta