VRAĆANJE MEĐU NAJBOLJE

Oživljavanje interesa za album grupe Fleetwood Mac podstaknuto je viralnim video-zapisom sa platforme Tiktok koju je pokrenuo sredovečni Nejtan Apodaka.

 

Vreme kao da se vratilo za članove grupe Flitvud Mek (Fleetwood Mac) i postavilo njihov album u top-10 Bilbordove liste čak 43 godine nakon prvobitnog objavljivanja.

fleetwood mac

„Rumours“, jedan od najstarijih rok albuma koji je objavljen 1977. godine, dosegao je 9. mesto, što je skok od šest mesta u odnosu na prethodnu nedelju.

Pesma koja pokreće „oživljavanje“ albuma, „Dreams“, nalazi se na još popularnijem mestu i ove nedelje se popela za osam pozicija, dospevši na 3. mesto.

Oživljavanje interesa podstaknuto je viralnim video-zapisom sa platforme Tiktok koju je pokrenuo sredovečni Nejtan Apodaka.

On je postavio snimak na kom se vidi kako se vozi ulicama ispijajući sok od maline i nakratko je sinhronizovao vodeći vokal Stivi Niks – i tako su mnogi mladi na ovoj platformi prvi put čuli pesmu „Dreams“.

Obnovljenu pažnju za bendom koristi čak i istoimeni album „Fleetwood Mac“ iz 1975. godine: pomerio se na 44. mesto na listi ove nedelje, uprkos tome što ne uključuje pomenutu pesmu.

A zvuči ovako:

Izvor: B92.net