FANOVI ODUŠEVLJENI

Priča filma „Cry Macho“ vrti se oko penzionisane rodeo zvezde koja na putu iskupljenja susreće problematičnog dečaka i kreće s njim u avanturu.

 

Novi film 90-ogodišnjeg Klinta Istvuda zove se „Cry Macho“.

cry macho

Istina, radi se o odličnom naslovu koji biste mogli primeniti na mnoge njegove filmove, ali ujedno i naslovu koji je iz nekog razloga posebno oduševio Klintove obožavaoce koji su ga već prozvali najboljim filmom njegove karijere.

Naravno, film nisu pogledali (još je u izradi), a mnogi čak ne znaju ni o čemu se radi, jednostavno im se svideo naslov.

Opravdano. O čemu je reč?

Priča se vrti oko penzionisane rodeo zvezde koja na putu iskupljenja susreće problematičnog dečaka i kreće s njim u avanturu kroz ruralni Meksiko. Drugim rečima, tip drame na kakve smo i navikli od Istvuda koji je tokom cele svoje karijere uspevao da pronađe savršen balans da privuče i konzervativce i razumne liberale.

U isto vreme, radi se o scenariju koji je godinama bio predmet studijskog prepucavanja. Za snimanje filma bili su zainteresovani svi na potezu od Berta Lankastera preko Arnolda Švarcenegera pa čak i do Klinta Istvuda u ranijoj fazi karijere. I možda je i bolje da je tako ispalo, jer Istvud danas i vizuelno deluje kao životom pregažena zvezda, a njegov režiserski stil došao je u fazu kada ovakav projekat deluje kao stvoren za njega.

Štaviše, Istvud je kao režiser od devedesetih naovamo nebrojeno puta dokazao da s godinama postaje samo bolji.

A što se interneta tiče, bitan je samo naslov. „Cry Macho“ biće njegov najbolji film. Čak i ako ne bude.

Izvor: Srbija danas