TAJNA JE U UBRZANJU METABOLIZMA

Eksperti kažu da je najbolja dijeta za žene koje su starije od 35 godina ona koja se zasniva na vlaknima, jer oni postiču ubrzanje metabolizma.

 

Sigurno ste pokušavali da smršate i korigovali ste jelovnik prema zahtevima dijete. Oslabite nekoliko kilograma, sve lepo krene i onda se kilogrami vrate. Verovatno da ta dijeta, za vas žene, nema nikakvog efekta.

dijeta za žene

Stručnjaci smatraju da je problem u brojkama – ne unosite dovoljno namirnica bogatih nutritijetima koje će pokrenuti proces mršavljenja. Recimo, jednom dnevno morate jesti namirnice bogate vlaknima.

Jedite namirnice bogate vlaknima, napravite plan, sabirajte šta ste pojeli svakog dana i kroz 35 dana moći ćete da se hvalite.

Ko ima višak kilograma mora da unosi tri puta više vlakana.

Osobe koje imaju višak kilograma moraju u organizam da unose dva-tri puta više vlakana da bi u potpunosti osetili njihovu delotvornost. Dakle, merite vlakna u gramima i napravite plan dnevnog unosa.

Dnevno unosite najmanje 35 grama vlakana.

Da bi dijeta uspela morate stalno da računate, odnosno sabirajte količinu unetih vlakana. Neophodnu količinu od najmanje 35 grama podelite na sve obroke. Recimo, svaki obrok obogatite sa desetak grama vlakana, a užinu sa još pet. Budite istrajni.

BioColon oglas kapi za nervozna creva

Šta jesti?

Jedite salate, variva i obavezno supe. Grickajte sveže povrće. Belo brašno zamenite integralnim. Umesto sokova jedite voće. Jednom nedeljno pojedite vegetarijanski obrok. Počnite dan žiaricama.

Kako bi proverili da li ovaj plan o dnevnom unosi vlakana, zaista, deluje, stručnjaci su ga rpvo isprobali na osobama koje boluju od iritabilnih creva. Posle kraćeg vremena priemtili su poboljšanje njihovog zdravstvenbog stanja, kao i rapidno smanjenje obima struka, što je bio najpouzdaniji znak da su na dobrom putu.

Eksperimentom su stigli do 35 grama vlakana.

Kroz brojne eksperimente došli su do magičnog broja, odnosno količine grama koja je neophodna da bi ovaj važan nutritijent dao zadovoljavajuće rezultate. Minimalna količina vlakana koju su oni koji žele da oslabe treba da unose svakog dana iznosi 35 grama.

U kojim namirnicama ima vlakana?

Za doručak jedite pšenične mekinje i voće.

Kašika žitarica sadrži 12 grama vlakana.

Zob i ječam.

Boranija i grašak.

Orašasti plodovi.

Jabuke, kruške, borovnice i jagode.

Sočivo i pasulj.

Šargarepa, celer i krastavci.

Semenke lana.