POSLEDICA KORONE

Hrana iz aviona brzo je postala hit među kupcima. Za samo nekoliko dana, u supermarketu u blizini aerodroma „Helsinki Vanta“, prodato je čak 1.600 obroka.

 

Finski nacionalni prevoznik „Finnair FIA1S.HE“ počeo je da prodaje obroke iz poslovne klase u jednom supermarketu, kako bi sprečio ukidanje radnih mesta u svojoj ugostiteljskoj jedinici zbog kovida 19.

hrana iz aviona

Avionski obroci brzo su postali hit među kupcima. Za samo nekoliko dana, u supermarketu u blizini aerodroma „Helsinki Vanta“, prodato je čak 1.600 obroka.

Sada je u planu da se otvori još nekoliko prodajnih mesta gde se može pazariti „hrana iz aviona“.

„U našoj kompaniji već ima tehnoloških viškova i otpuštanja i mi se trudimo da pronađemo inovativne načine da sačuvamo radna mesta“, rekla je šefica „Finnair Kitchen-a“ Marika Niminen za Rojters.

„Finnair“ je prošlog utorka najavio da će do marta 2021. ukinuti oko 700 radnih mesta.

Inače, osnovno jelo iz njihove kuhinje koje je u prodaji po ceni od 12,9 evra sastoji se od govedine sa terijaki sosom i servirano je zajedno sa mladim lukom na žaru i pirinčem.

U kompaniji objašnjavaju da je cena obroka relativno visoka, jer ih prave od vrhunskih sirovina.

Godine 2018. „Finnair Kitchen“ je proizvodio oko 12.000 obroka dnevno, ali ta količina je počela drastično da opada sa pandemijom kovida 19.

Iz kompanije sada najavljuju da planiraju uvođenje novih specijaliteta, pa će tako u ponudi uskoro biti i obrok od mesa irvasa kao i svinjetina na japanski način.

„Imali smo mnogo pozitivnih povratnih informacija od naših kupaca i ‘avio-obroci’ su postali jedan od najprodavanijih proizvoda u našoj prodavnici“, rekla je Kimo Sivonen, prodavačica marketa u kojem se prodaju „avio-obroci“.

Izvor: RTS