POVEZIVANJE SRBA ŠIROM SVETA

Tim stručnjaka pod pokroviteljstvom Tesline naučne fondacije (TNF) obaviće istraživanje oko budućnosti povezivanja svih Srba u svetu, odnosno spajanja dijaspore sa maticom.

 

Tim sociologa, psihologa i stručnjaka za komunikacije okupljen oko Komunikacionog centra za saradnju srpske dijaspore i matice pod pokroviteljstvom Tesline naučne fondacije (TNF) iz Filadelfije kreće sa velikim istraživanjem od koga se očekuje da pravilno definiše probleme i predloži moguća rešenja u vezi sa budućnošću srpskog naroda i povezivanja svih Srba iz sveta (dijaspore) sa maticom.

istraživanje

Istraživanje će se obaviti putem Interneta, biće anketirano više od 5.000 pripadnika srpskog naroda širom sveta.

Posebno osmišljen i dizajniran upitnik, svi zainteresovani mogu samostalno popuniti na adresi www.teslinnarod.com, a predlagači najkvalitetnijih ideja imaće priliku da ih detaljnije obrazlože putem društvenih platformi Tesline naučne fondacije (TeslaTalk.TV, Zoom video konferencije, socijalne mreže itd).

Takođe, neki od njih će biti intervjuisani u okviru projekta „Teslin narod“, u nastavku dokumentarnog serijala, pod istimimenom, čiji je idejni tvorac Nikola Lončar, osnivač i predsednik Tesline naučne fondacije iz Amerike.

Projekat istraživanja stavova srpske dijaspore i matice podržala je Uprava za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Izvor: Teslina naučna fondacija (TNF)

Foto: „Teslin Narod“, autor samouki srpski slikar Zoran Anđelković, član TNF