OREO ČIZKEJK

Oreo je planetarno popularni keks, a od njega se može napraviti i fantastičan čizkejk, koji jednako osvežava i prija kao i slične poslastice koje se prave sa voćnim nadevom.

oreo čizkejk

Sastojci:

ZA OSNOVU:
20 Oreo keksa (230 grama)
125 grama maslaca
FIL OD SIRA:
250 grama sirnog namaza
100 grama maskarpone sira
180 grama šećera u prahu
250 mililitara slatke pavlake
1 vanila

Način pripreme:

Oreo staviti u kesu i oklagijom prelaziti nekoliko puta preko njih da se keks izmrvi. Keks izručiti u odgovarajuću posudu, dodati maslac sobne temperature i mešati dok se smesa ne izjednači. Smesu staviti na dno okruglog kalupa veličine 24 centimetra.

Sirni namaz sjediniti sa šećerom u prahu, zatim dodati maskarpone sir i promešati. Slatku pavlaku umutiti kao za šlag, zatim ga sjediniti sa filom od sira. Želatin preliti sa 4 kašike vode.

Kada želatin nabubri, istopiti ga na tihoj vatri, dodati u prethodni fil i sve dobro promešati. Polovinu fila sipati preko osnove od keksa. Oreo keks odvajati da dobijete dve polovine, a fil iz sredine keksa stavljati u drugu polovinu fila od sira. Tako odvojeni keks slagati u krug preko prvog fila. U drugi deo fila dodati još 4 izmrvljena oreo keksa, zatim sipati preko prvog fila u kalupu, izravnati i ostaviti 8 sati da se stegne ohladi.

Kolač izvaditi iz kalupa i pre serviranja ukrasiti ga po želji.

Prijatno!