SVE SE DEŠAVA S RAZLOGOM

Kolika je sila molitve svedoči priča o jednom onkologu koga je put naveo do majke koja se molila za ozdravljenje svog deteta.

 

Da je sila molitve velika govori sledeća topla ljudska priča.

sila molitve

Doktor Marko beše poznati specijalista iz oblasti onkologije. Jednom se spremao za veoma važnu konferenciju u drugi grad na kojoj je trebalo da primi odlikovanje iz oblasti medicinskih istraživanja. Bio je veoma uzbuđen jer su na ovoj konferenciji trebali da daju ocjenu njegovom višegodišnjem radu.

Međutim, dva sata nakon poletanja dogodilo se prinudno sletanje na obližnji aerodrom zbog neke tehničke neispravnosti. Doktor se uplašio da neće uspeti da stigne pa je stoga iznajmio auto i zaputio se prema gradu u kojem je trebalo da se održi konferencija.

Ipak, ubrzo nakon što je krenuo, vreme se pogoršalo i počela je silna oluja. Zbog jake kiše promašio je pravac i zalutao je.

Posle dvočasovne vožnje bez ikakvih rezultata shvatio je da se izgubio. Bio je gladan i umoran pa je stoga rešio da potraži gde da se zaustavi. Nakon nekog vremena nabasao je na malenu i staru kućicu.

Izgubivši svaku nadu, izašao je iz auta i pokucao je na vrata. Vrata je otvorila jedna lepa žena. Sve joj je objasnio i zamolio ju je da iskoristi njen telefon. Međutim, odgovorila mu je da ona nema telefon ali da može da uđe i da sačeka dok se vreme ne poboljša.

Lekar koji je bio gladan, mokar i umoran prihvatio je njen ljubazan predlog i uđe. Dama mu je dala topao čaj i nešto da pojede. Rekla mu je da može da joj se pridruži u molitvi ukoliko to želi. Doktor Marko se osmehnuo, odbio je i rekao da on veruje samo u trud i rad.

Sedeći za stolom i pijući svoj čaj, doktor je posmatrao ovu ženu kroz slabu svetlost sveće kako se moli pored dečije kolevke. Lekar je shvatio da joj je potrebna neka pomoć i kada je završila sa molitvom upitao ju je šta želi od Boga i zar ona stvarno misli da će Bog nekada čuti njene molitve. Onda ju je upitao u vezi deteta koje je ležalo u krevetiću pored kojeg se molila.

Žena se tužno osmehnu i reče da je to njen sin koji pati od retkog tipa raka i da postoji samo jedan lekar koji se zove Marko koji ga može izlječiti, ali da ona nema novca da mu plati i plus on živi u drugom gradu. Rekla je da joj Bog još uvek nije odgovorio na molitvu, ali da zna da će joj pomoći i da ništa neće uništiti tu veru.

Zabezeknuti doktor Marko ostade bez reči i zaplaka. On prošaputa „Bog je veliki“ i priseti se svega što se sa njim danas dogodilo, neispravnosti aviona, snažne oluje zbog koje je skrenuo sa puta… I sve to se desilo zbog toga što Bog ne samo da je odgovorio na njenu molitvu, već je i njemu pružio priliku da pobegne iz materijalnog sveta i da pomogne siromašnim i nesrećnim ljudima koji nemaju ništa drugo osim molitve.

U životu ne postoje slučajnosti.