ŠNICLE OD RIBE I KROMPIRA

Šnicle od ribe i krompira mogu da budu ideja za super ukusan ručak ako nemate ništa u planu, a gosti koje niste očekivali su možda već na putu do vas. Dovoljno je uz njih poslužiti tartar sos ili majonez, pa da ručak bude kompletan.

šnicle od ribe

Sastojci:

600 grama oslića
4 skuvana krompira
1 jaje
1 glavica crnog luka
2 kašike brašna
150 grama brašna
1 kašika mešavine začina
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Provrelu vodu u tiganju na šporetu posolimo, dodamo mešavinu začina i stavimo ribe da se kuvaju. U sud krupno izrendamo skuvane krompire. Glavicu crnog luka sitno isečemo i pržimo u šerpi na zagrejanom ulju.

Skuvane ribe izvadimo iz tiganja, odstranimo kosti i kožicu. Kada luk omekša sklonimo šerpu sa šporeta, dodamo izrendane krompire i promešamo. Meso ribe iskidamo na sitne parčiće i dodamo u šerpu. Posolimo, pobiberimo, dodamo mešavinu začina, jaje, dve kašike brašna i mešamo varjačom dok se smesa ne sjedini. Rukama uzimamo od smese, formiramo šnicle, uvaljamo ih u brašno i pržimo u tiganju u većoj količini zagrejanog ulja.

Ispržene šnicle stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću. Šnicle od ribe i krompira serviramo na tanjir i poslužimo ih uz tartar sos ili majonez.

Prijatno!