OD AMBALAŽE DO TOPLJENJA KILOGRAMA 

Streč folija se prvenstveno koristi za umotavanje paleta, a najčešće prilikom pakovanja proizvoda koji se transportuje.

 

Streč folija je snažna, pouzdana i ekonomična. Ima veliko istezanje, visoku providnost, otporna je na razna oštećenja i ekonomski je isplativa.

streč folija

Ukoliko se, pak, upotrebljava po kući, njena uloga je da zaštiti svežinu proizvoda. Međutim, malo je poznato da se streč folije sve više koriste i u procesu mršavljenja.

Istina ili mit

Skidanje stomaka folijom je dosta popularno. I nije ništa neobično što je tako, jer ova metoda obećava topljenje suvišnih masnih naslaga. I to sve ležeći. Skidanje stomaka folijom obećava sjajne rezultate i to do centimetar ili dva u obimu struka, za otprilike sat vremena.

Folija je napravljena od plastičnih materijala koji nisu porozni i ne propuštaju vazduh niti upijaju vlagu. Kao posledica toga, umotavanje stomaka folijom dovodi do toga da koža na targetiranom području počne da se znoji. Na ovaj način, znojenjem, izbacuje se višak tečnosti iz organizma i raznorazni toksini koji su zaslužni za stvaranje celulita na koži.

Mršavljenje i borba protiv celulita

Ovde se postavlja drugo pitanje: da li su streč folije uopšte efikasne, odnosno da li se zaista mršavi pomoću njih? Svi koji imaju problem sa zadržavanjem vode u organizmu, znaju koliko olakšanje može doneti njeno izbacivanje. Znojenjem se postiže upravo taj efekat – izbacuje se višak tečnosti. Ipak, to što se gubi, samo je voda, ne i salo. Međutim, mnogi spa centri imaju umotavanje u foliju u svom asortimanu usluga bilo za zdravlje, mršavljenje ili za borbu sa celulitom. I što je najzanimljivije – sve se to može uraditi kod kuće.

Kada se u celu ovu priču doda malo začina, ona dobija malo drugačiji ukus. Stručnjaci savetuju da se uz foliju dodaju neki prirodni sastojci koji mogu da potpomognu uklanjanje masnih naslaga. U tom slučaju, upotreba folije za mršavljenje može da ima bitnu ulogu u procesu gubitka sala, pa i redukcije celulita. Površinski tretmani celulita koji su na prirodnoj bazi mogu biti izuzetno efikasni ako imaju adekvatne sastojke u borbi protiv celulita. Tako se, recimo, protiv celulita preporučuju i oblike od kafe.

Skidanje stomaka folijom posebno je efikasno kada se rade kardio vežbe. Sve je više korisnika u fitnes centrima koji na trening ne dolaze bez folije. Naravno, najidealnija vežba za skidanje sala u ovom slučaju je trčanje. Takođe, neretko se primenjuje i vožnja biciklom. U tom slučaju, folijom se obmotavaju noge.

Streč folija – iskustva i rezultati

Metoda mršavljenja putem folije pokazala se naročito efikasnom kada je hitno ukloniti neki centimetar i, ako osoba koja mršavi, nema veliki višak sala. Tako se naročito pokazalo korisno manekenkama kada treba da ispoziraju za slikanje. Rezultati su tada sasvim zadovoljavajući.

Ova metoda ima ipak i svoju tamnu stranu. Iskustva sa umotavanjem u foliju govore da ovo ipak nije trajna metoda, te da od nje ne treba očekivati čuda. Ono što će se izgubiti na brzinu je višak vode usled znojenja. Onog momenta kad se telo rehidrira, sve će se vratiti na staro.