KNJIGA O LEGENDARNOJ MUZIČARKI

Biografija „Dženis: Njen život i muzika“ predstavlja pevačicu kao kraljicu rokenrola, komplikovanu buntovnicu i muzičku predvodnicu koja je kršila pravila.

 

Intimna biografija o čuvenoj rok pevačici Dženis Džoplin „Dženis: Njen život i muzika“ autorke Holi Džordž-Voren objavljena je u izdanju “Lagune”, u prevodu Gorana Skrobonje, saopštila je čuvena izdavačka kuća.

dženis

Muzičarka je ušla u rok legendu kao drska, strastvena duša osuđena na propast zbog bola koji je stvorio jedan od najizuzetnijih glasova u istoriji roka, ali na stranicama nove knjige autorka donosi jasan i dubok uvid u život žene koja nije bila definisana samo patnjom.

Dženis je bila perfekcionista – strastvena, predana, obrazovana muzičarka koja je rođena sa talentom, ali je i vredno radila na njegovom razvoju.

Pomerala je granice pola i seksualnosti mnogo pre nego što je to bilo društveno prihvatljivo, bila je osetljiva i željna da se uda i skrasi – ali nije mogla, ili nije htela.

Imala je težnju da ode iz Teksasa, ali nikad nije bila u stanju da sasvim pobegne.

Kako smatra prevodilac Skrobonja, biografija Džoplin, spisateljice Holi Džordž Voren, donosi detaljnu, slojevitu priču o umetnici kojoj je bilo suđeno da uspe, i koja nas je napustila prerano, baš u trenucima kada se činilo da će uspeti da se izbori sa tim ogromnim uspehom.

On dodaje kako je Džordž Voren imala pristup kompletnoj dokumentaciji kao i članovima porodice i bivšim saradnicima velike pevačice, što je izuzetna privilegija.

„Koliko god mislili da znamo sve o Dženis, pronaći ćemo u ovoj knjizi nove zanimljivosti i pojedinosti i upotpuniti sliku o Džoplinovoj koja je postala idol brojnih generacija ljubitelja roka, bluza i soula“, ističe Skrobonja.

Biografija „Dženis: Njen život i muzika“ predstavlja pevačicu kao kraljicu rokenrola, autorku hitova “Maybe”, “Mercedes Benz”, komplikovanu buntovnicu, muzičku predvodnicu koja je kršila pravila, kompleksan portret izuzetne umetnice koja je konačno dobila biografiju kakvu zaslužuje.

Knjiga je u prodaji u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs