„ZLATNI MED“

Kurkuma i med kao mešavina može se koristiti za prevenciju od prehlade, ali i za olakšavanje i lečenje već postojećih simptoma.

 

Kurkuma i med u kombinaciji stimulišu odbrambeni mehanizam, jačaju naš imunitet i štite nas od bolesti, a mogu biti korisni saveznici u lečenju respiratornih infekcija.

kurkuma med

Kombinacija kurkume i meda kao lek predstavlja moćan prirodni antibiotik, već toliko poznat da je dobio i svoj nadimak – „Zlatni med“.

Kurkuma poseduje antiupalna, antioksidativna i imunostimulišuća svojstva. Med je vrlo poznat kao prirodni zaslađivač, ali i kao namirnica koja jača imunitet. Kurkuma i med za imunitet u kombinaciji s lekovitim biljem snažno deluju na naš organizam, leče i preveniraju od prehlade.

Kurkuma i med kao lek u kombinaciji čine prirodni antibiotik i ne oštećuju crevnu floru. Naprotiv, oni doprinose boljem radu creva, njihovom konzumacijom se povećava aktivnost korisne flore u crevima.

BioImunitet kapi za imunitet

Najbolje od svega je to što su i med i kurkuma lako dostupni i njihova smesa se jednostavno priprema, a i dobrog je ukusa.

Za pripremu ovog recepta potrebni su jedna kašika kurkume i 100 grama meda. Jednu kašiku kurkume u prahu umešajte u 100 grama meda i stavite u teglicu. Koristite drvenu kašiku, jer med loše reaguje na metalnu kašiku.

Mešavinu kurkume i meda možete koristiti za prevenciju od prehlade, ali i za olakšavanje i lečenje već postojećih simptoma. Isto tako, smesu možete umešati u mleko ili u čaj.

U slučaju da je prehlada već nastupila, „zlatni med“ koristite na sledeći način: prvi dan – pola kašičice svakih sat vremena; drugi dan – pola kašičice, svakih dva sata; treći dan – pola kašičice, tri do četiri puta dnevno.

Izvor: Novi list