DVE DECENIJE SAKUPLJANJA

Dok mnogi poseduju jedan ili dva mobilna telefona, u stanu jednog Turčina pod imenom Sahabetin Odželik nalazi se najveća kolekcija koju ste ikada videli!

 

Kolekcija mobilnih telefona Sabahetina Odželika broji više od 1.000 uređaja, a zanimljivo je da je većina njih iz doba pre pametnih telefona, dakle, iz onog vremena kada ste morali da kliknete na dugme kako biste nekog pozvali, a ne ekran.

kolekcija telefona

Odželik je započeo svoju kolekciju pre dvadeset godina kada je počeo da popravlja telefone i danas se bavi tim poslom, ali ih i dalje skuplja.

Njegova kolekcija telefona je bila znatno veća, ali pre dve godine lopovi su obili njegovu kuću i ukrali sedamsto uređaja.

Čak i pored te krađe, on je uspeo da napuni prostoriju telefonima kada su novinari došli da ga posete.

„Jednog dana sam započeo da se bavim ovim poslom pošto su me interesovali telefoni. Odlučio sam da započnem kolekciju misleći da će jednog dana biti zastarela tehnologija. Svi moji telefoni iz ove kolekcije rade, ali se ne proizvode!“ – rekao je on za Anadolu agenciju.

Njegova kolekcija se sastoji od telefona koje je sam kupio, kao od prethodnih korisnika koji više nisu hteli da koriste te mobilne telefone.

„Svi oni su retki i veoma vredni modeli. Pojedini kupci su mi prišli kako bi ih kupili, ali ja to nisam želeo. Težak je posao da ih održavate, ali ja želim da ih sačuvam da budu u najboljoj mogućem stanju!“ – zaključio je Odželik.

Izvor: Mondo