SNIMANJE U KOSMOSU

Rusi počinju sa kastingom koji će rešiti kojim će glumcima pripasti ta čast da snime film u svemiru. Fali im glavna glumica, a ovo su uslovi koje postavljaju ruski producenti.

 

U Rusiji počinje kasting za prvi dugometražni film koji će se snimati u svemiru, tačnije na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

film u svemiru

Ruska svemirska agencija „Roskosmos“ sarađuje sa Kanalom jedan, kako bi projekat što pre bio realizovan.

Imaju jaku konkurenciju jer se očekuje da glumačka zvezda Tom Kruz bude na letu ka Stanici u oktobru 2021. godine u okviru saradnje sa Nasom, i „Spejs eksom“.

O američkom filmu iza koga stoji i Kruzov angažman i let, malo se zna osim činjenice da će ga režirati Dag Liman.

S druge strane, glavna glumica u ruskom filmu, sa radnim naslovom Izazov, biće izabrana posle serije audicija na Kanalu jedan.

„To mora biti žena koja ima između 25 i 45 godina, obim grudi od približno 115 centimetara i sposobnost besprekornog recitovanja Tatjaninog pisma Evgeniju Onjeginu“, navodi se, između ostalog u kriterijumima izbora.

„Tražimo ženu koja bi mogla da bude angažovana na Zemlji, a zatim i da izdrži najzahtevniju pripremu, ode u svemir i da tamo, u stanju nulte gravitacije, uspe da izvede komplikovana snimanja“, rekao je producent Aleksej Trocjuk i dodao da zato traže ne samo glumicu već pravog superheroja.

Ruska „svemirska drama“ je zajednički projekat u kojem učestvuju „Rososmos“, Kanal jedan i „Yellow, Black and White Studio“.

Pobednica audicije treba da prođe kroz obuku u školi za kosmonaute.

Glavna glumica moraće da dokaže svoju fizičku spremnost, posebnost, mora da ima visoko obrazovanje i da bude bez kaznene evidencije.

U uži izbor i finale ulazi 30 kandidatkinja.

Snimanje na Međunarodnoj svemirskoj stanici planira se za sledeću jesen, kada je planiran i Maskov projekat. Detalji radnje filmova nisu poznati.

Jedan od producenata ruskog filma je Dmitrij Rogozin, a reditelj je Klim Šipenko.

Glumice koje uđu u uži izbor za ruski film očekuje niz medicinskih, psiholoških i fizičkih testova.

U finalnoj selekciji biće dve pobednice – glavna junakinja i njena dvojnica.

Sve faze pripreme za ruski film biće prikazane na Kanalu jedan, sa ciljem da se populariše ruska aktivnost u svemiru i da se ljudima približi profesija kosmonauta.

„Ovo je jedinstveni svemirski eksperiment. Glumica izabrana na konkursu biće i pravi kosmonaut-istraživač, baš kao pravi član posade“, rekao je Rogozin.

Dok će ruska glumica putovati u kapsuli „Sojuz“, Tom Kruz će leteti u „Kru dragonu“ Elona Maska.

Izvor: RTS