POMOĆ PRI UKLANJANJU CELULITA

San skoro svake žene je da se reši celulita. Načini su brojni, a jedan od popularnijih je ultrazvučna kavitacija. To je vrlo komforna metoda razbijanja nataloženih masnih naslaga ultrazvučnim talasima ispod kože.

 

Ultrazvučna kavitacija uz određeni dijetetski režim, kao i pojačanu fizičku aktivnost, doprinosi da koža zablista.

ultrazvučna kavitacija

Ultrazvučna kavitacija

Ultrazvučna kavitacija je trenutno jedan od najpopularnijih tretmana među ženama koji garantuje uklanjanje celulita, zatezanje kože i topljenje masnih naslaga na kritičnim delovima tela.

Ovaj  način borbe protiv masnih naslaga osmišljen je u Evropi i smatra se revolucionarnim jer pomaže ženama da se reše celulita bez hirurške intervencije, a rezultati su vidljivi odmah posle prvog tretmana. Ultrazvučna kavitacija je najsličnija mezoterapiji i po tom principu funkcioniše. Za razliku od liposukcije ili zatezanja stomaka, celulit i masne naslage mogu da budu uklonjeni bez upotrebe skalpela i opšte anestezije, samo pomoću tehnologije kavitacije.

Na ovaj način masne naslage i celulit se razbijaju pomoću niskofrekvetnih zvučnih talasa. Istraživanja su pokazala da zvučni talasi od 40 KHz do 5 MHz koji se koriste u ultrazvučnoj tehnologiji mogu uništiti masne naslage, ali da ne oštećuju masno tkivo ili ostale unutrašnje organe.

Sam postupak je potpuno siguran i prilično ugodan, te se smatra neinvazivnim, nema neželjenih posledica niti lošeg uticaja na krvne sudove i nerve, samo na masne naslage i celulit. Na ovaj način se mogu tretirati svi kritični delovi tela: stomak, zadnjica, unutrašnja i spoljašnja strana bedara, kao i nadlaktice.

Saveti za pre i posle tretmana

Osobe koje se odluče za ovu vrstu uklanjanja celulita, trebalo bi da ispoštuju neke smernice koje će ceo postupak učiniti još učinkovitijim.

Tako se, primera radi, savetuje da se pre tretmana popiju bar četiri čaše vode i osam čaša u 24 časa nakon tretmana. Isto tako, ne preporučuje se uzimanje obroka dva sata pre i jedan sat posle tretmana. Na dan kavitacije treba izbegavati alkoholna pića i pića bogata kofeinom. Nakon tretmana ne treba se tuširati jako toplom vodom, niti koristiti saunu.

Za najbolje rezultate pored kavitacije treba poštovati i zdrav način ishrane sa malim udelom ugljenih hidrata, šećera i masti.

Dugoročni rezultati

Nakon određenih tretmana može se očekivati smanjenje centimetara na delovima koji su tretirani, telo će biti zategnuto i tonirano, a manjak celulita primetan. Mnoge žene su potvrdile da su nakon preporučenog broja tretmana izgubile čak više od 10 cm u obimu, a za takve rezultate potrebno je između 6 i 9 tretmana i, što je više moguće, redukovanje ishrane.

Bez obzira na to da li neka osoba može sebi priuštiti kavitaciju ili ne, nikako ne treba zanemarivati zdravu hranu i umerenu fizičku aktivnost, koje će samo poboljšati rezultate ovog tretmana.

Ostale pogodnosti

Ponuda usluga koju nude kozmetički saloni je iz godine u godinu sve veća, a i potrebe korisnika se menjaju u skladu sa trendovima. Pored već pomenute kavitacije, još se nude i: manikir i pedikir, tretmani lica, mezoterapija, depilacija i epilacija, te i razne ostale tretmane koje uključuju frizerske i spa usluge i još mnogo toga što savremenim ženama pomaže da ostanu lepe, negovane i relaksirane.