PRAZNIČNI KLASIK

U jednom od omiljenih filmova za Božić, The Holiday, čak četiri uloge mogu se smatrati glavnim, a ovde vam predstavljamo šest anegdota sa seta.

 

Kako je zima i kalendarski počela, pravi je trenutak da se opustimo uz jednu laganu temu, koja će nas uvesti u praznično raspoloženje. Verujemo da je većina vas imala priliku da pogleda film „The Holiday“.

the holiday

Film „The Holiday“ je često deo filmskog maratona, dok ušuškani i zagrljeni uživamo u toplom napitku. Posredi je romantična priča iz pera Nensi Majers, upotpunjena kadrovima snega i kućice iz bajke, a ukoliko želite da saznate detalje sa seta, ostanite sa nama i u narednih nekoliko minuta.

1. Kejt i Džek

Nensi Majers osmislila je lik Majlsa nakon što je odgledala film School of Rock, sa Džekom Blekom u glavnoj ulozi. On u početku nije bio zainteresovan da zaigra u romantičnoj komediji, ali se predomislio kada je čuo da će deliti kadar sa Kejt Vinslet. Ispostavilo se da je ovaj spoj dobitan, a glumica je jednom prilikom izjavila: „Verujte mi, Džeka je nemoguće ne voleti”.

2. Zvezde na jednom mestu

Kameron Dijaz tumači osobu zaduženu za filmske trejlere u Holivudu, a za potrebe snimanja lažnih trejlera angažovani su Lindzi Lohan i Džejms Franko. Pored njih, svoje mesto u filmu pronašao je i slavni Dastin Hofman, u sceni kada Majls pevuši numeru za jedan film.

3. Kuće zapravo ne postoje

Sajt HomeExchange.com na kome glavne glumice pretražuju kuće, kao i one koje su odabrale, deo su mašte set dekoratera. Spoljašnjost velelepne vile u Los Anđelesu zaista izgleda tako, međutim prostorije su poprimile novo ruho. Sa druge strane, simpatična kolibica u Engleskoj preuređena je za 4 dana. Džon Hatman najviše vremena uložio je u sređivanje dvorišta, kako bi odgovaralo duhu britanske tradicije, rečju starinsko i izolovano. Nažalost, kućica je srušena odmah nakon snimanja, ali fanovi filma i dalje mogu posetiti pab The White Horse, u gradiću Šir, i možda sresti Džuda Loua.

4. Spontano snimanje

Nensi Majers poznata je po improvizaciji, u kojoj glumci mogu da daju svoj pečat konačnom ishodu. Tako je ples junakinje Ajris po dolasku u Los Anđeles nastao spontano na ideju Kejt Vinslet, a slično je i sa scenama snimljenim u videoteci. Već spomenuti Dastin Hofman, igrom slučaja se pojavio u kadru, tako što se pridružio ekipi nakon boravka u kafiću u blizini.

5. Najzahtevnija uloga Kameron Dijaz

Iako bi mnogi pomislili da je uloga u filmu Charlie‘s Angels znatno zahtevnija od ove u ostvarenju The Holiday, sama glumica je potvrdila suprotno. Naime, ona je u bonus video materijalu otkrila da je imala težak zadatak da trči po snegu, skače od radosti i sve to po nekoliko puta, jer je poznato da se snimanje često ponavlja.

6. Omiljena glumica Džuda Loua

Kejt Vinslet ili Kameron Dijaz, verovatno se pitate… Međutim, glumca su osvojile Mifi Englfild i Ema Pričard, koje u filmu tumače njegove ćerke Sofi i Oliviju. Nakon snimanja Džud je izjavio sledeće: „Kao otac troje dece, važno mi je što sam se našao u ovoj ulozi i na velikom ekranu”. Scene koje deli sa devojčicama ujedno su mu i najdraže koje je snimao. Interesantno je da u privatnom životu ima tri ćerke, od kojih se jedna zove Sofi, a druga Ajris.

Izvor: Citymagazine.rs