KANTA

Na kraju su je probudili uz zvuk nove kese kojom su je pokrivali svaki dan. Noć. Kanta je nepomično stajala u uglu sobe.

 

„Došao sam danas. Nisam stigao da se javim ranije. Ostaću ovde par dana. Ne odgovaraš mi na moje pozive i poruke već dve nedelje. Ne znam jesi li na istoj adresi. Javi mi se. Hitno je.“

kanta

Čovek je tačno u pet sati i šest minuta u sobi broj pedeset šest negde između petog i šestog sprata izvadio kalibar 56 i od tačno šest metaka koliko je bilo u kutiji, izvadio je pet. Bacivši pismo u kantu kao i kutiju u kojoj su se nalazili meci, izvršio je samoubistvo.

Sobarica je posle pet sati, negde oko pet sati i šest minuta ušla u sobu, kanta je iznenada pala i pred njom se ukazala kutija sa mecima i pismom. Pošto je ušla u sobu, videla je mrtvog čoveka koji je ležao nepomično na krevetu.

Izletevši iz sobe, pozvala je hitnu pomoć i policiju.

Sutradan je u sobu pedeset šest, tačno u pet sati i šest minuta ušao neki drugi čovek i bacio u kantu kesicu od bombona. Pala je noć, kanta je i dalje stajala u uglu sobe. Nepomično. Nemo. Upijajući prigušene zvuke sa autoputa, sanjala je.

Na kraju su je probudili uz zvuk nove kese kojom su je pokrivali svaki dan. Noć. Kanta je nepomično stajala u uglu sobe.