DOĐI NA MORSKI GREBEN

Direktor je trebalo samo da se potpiše. Sednice su trajale po dva sata, koliki je bio minimum da se prezentuje njegov lik i delo.

 

Toliko je bio strog da su ga žene obožavale, a muškarci ga se bojali kao miševi. Nosio je odelo dva broja veće, crvenu kravatu i špicaste, lakovane cipele. Njegov hod je odzvanjao do drugog sprata škole.

morski greben

Ako nekog muškog profesora zatekne na hodniku, van svoje prostorije, taj bi morao da piše izjavu, odrekne se dela plate ili svojevoljno dâ otkaz. Profesorke, koje prave probleme, ostajale bi za kaznu bar sat vremena u njegovom kabinetu. Kabinet je imao bela, tapacirana vrata spreda i pozadi, veliki sto i kožnu fotelju, prilično uzdignutog sedišta.

Jedino tako su lepota, snaga i moć jednog direktora mogli doći do izražaja.

Radno vreme zaposlenih trajalo je osam do jedanaest sati. Na časovima se, uglavnom, koristila „oralna metoda sa audio-vizuelnom prezentacijom‚ (tako je stajalo u internoj pripremi za čas). Ako profesori nisu imali nastavu, radili se na njegovoj najnovijoj knjizi.

Sinergijski smo radili i subotom. Direktor je trebalo samo da se potpiše. Sednice su trajale po dva sata, koliki je bio minimum da se prezentuje njegov lik i delo. Kašnjenja nema, toaleta nema, pitanja ne sme da bude.

Jednom je profesor likovnog zakasnio na Nastavničko veće i…?

‒ Šta sam ja rekao? ‒ kao grom iz vedra neba oglasio se direktor.

‒ Sanjao sam noćas da ronim duboko, što dublje… a na steni?… Žena širokih kukova i nabreklih grudi drži ploču najnovijih hitova Južnog vetra, maše i doziva me… Pristao sam, jer već imam isprobane metode rada. To, direktore, znači da ću večeras voditi ljubav!!!

‒ Hmmm, kolega, pa vas bi trebalo… Bravooooooo! Znači, na steni… bravo, kolega Jajiću. To je ta efektivnost i efikasnost u postlateralnom govoru, koji rukovodi orgazmičkim procesima kohabitacije i upravljačkim fenomenima prilikom izvršavanja određenih radnji kod grupe ljude ili pojedinaca.

Naš direktor menadžer bio je posebna priča, koja je trajala do pada jednog diktatorskog režima. U fioci su ostali samo kondomi, slike obnaženih žena i meci pištolja. Nikada se nije znalo kada će ga susresti sopstvena senka, ili pak senka nekog ljubomornog muža.