DVE ZEMLJE, JEDNA PRIČA

„Upside Down“ je priča o strastvenim biciklistima koji imaju ideju da na dva točka obiđu planine po Srbiji. Prešli su više od hiljadu kilometara.

 

Na Međunarodni dan planina 11. decembra grupa biciklista predstavila je dokumentarni film pod nazivom Upside Down: Dve zemlje, jedna priča o avanturi kroz šest srpskih planina i Nemačku.

upside down

Premijera filma „Upside Down“ je bila zakazana za 20 sati i 30 minuta na YouTube kanalu, kojoj je prethodila diskusija na Zoom-u sa članovima tima.

„Serbia Upside Down“ je priča o strastvenim biciklistima koji imaju ideju da na dva točka obiđu planine po Srbiji.

Deset avanturista iz Nemačke i naše zemlje voze bicikle kroz prirodu, ne bi li prešli više od 1.000 kilometara nalepših pejzaža za pet dana.

Njihova ideja je da se kroz 55 minuta, koliko traje ovaj dokumentarni film, na inovativan način povežu dve zemlje, dve kulture i sve ono što ih čini jedinstvenim.

„Većina kolega sa kojima smo sarađivali iz inostranstva, a koji su nam sada i prijatelji, nikada nisu bili u Srbiji niti su to planirali. Osim što nemaju sliku naše zemlje, ne poznaju kulturu i nisu imali priliku da osete atmosferu Balkana, takođe nisu znali ni za sva prirodna bogatstva koja imamo. Tim povodom želeli smo da da predstavimo našu domovinu u što boljem svetlu. S obzirom na to da je bicikl za nas i rekreacija i transport, pitali smo se – Zašto ne bismo napravili biciklističku turu i poslali neku jedinstvenu sliku u svet?“, istakao je Nemanja Čedomirović, jedan od organizatora ovog projekta.

Film Upside Down: Dve zemlje, jedna priča istovremeno prikazuje pustolovine naših biciklista kroz Zapadnu Srbiju i nemačkih biciklista kroz Bavariju.

Osim prirodnih lepota, publika je imati priliku da vidi kroz kakve fizičke napore prolaze i sa kakvim mentalnim izazovima se vozači bore iz dana u dan.