ROMANTIKA PO ZODIJAKU

Romantični filmovi mogu biti melem za dušu kada imamo loš dan, kada smo tužni ili kada nemamo ništa pametnije da radimo. Evo kako napraviti pravi izbor u skladu sa horoskopom!

 

Ovaj period godine ostavlja prostor za malo razonode i opuštanja, te vam u nastavku donosimo predlog za film koji najbolje odgovara vašem horoskopskom znaku. Pripremite omiljeni zimski napitak i prepustite se uživanju u nekom od ovih klasika, jer kada su u pitanju ovi romantični filmovi, sa njima nikad nema greške!

romantični filmovi

Ovan (21. mart – 19. april) – Neplanirano venčanje

Kraj filma može se predvideti, a okosnicu priče čini život dame, koja se odlično snalazi u organizaciji venčanja, ali nema uspeha u privatnom životu. Sve dok ne upozna muškarca, za koga će se ispostaviti da je njen sledeći klijent. Glavne uloge tumače Dženifer Lopez i Metju Mekonahi, koji te 2001. godine nije bio poznat i priznat kao danas. Osobama rođenim u znaku ovna, ova romantična komedija ne samo da je zabavna, već u njoj prepoznaju svoju iskrenu, ali i tvrdoglavu crtu kada je u pitanju partnerstvo.

Bik (20. april – 20. maj) – Stigla vam je pošta

Pripadnici ovog znaka umeju da prepoznaju šta je zaista vredno u životu, a to je pre svega porodica. Opisuju ih posvećenost, strpljenje i odanost, što u kontekstu današnjeg teksta znači da vole dinamiku. Ovaj film iz 1998. godine donosi priču o Ketlin i Džou, dvoje mladih ljudi koji žele da začine svoju ustaljenu svakodnevicu upoznavanjem preko interneta. Međutim, upoznavanje uživo u njihovom slučaju ne teče glatko…

Blizanci (21. maj – 20. jun) – Zgodna žena

Jedan od omiljenih romantičnih filmova svih vremena, koji i dalje privlači puno pažnje, svakako je Zgodna žena koji je prvi put prikazan 1990. godine. Kako junakinja Vivijen, koju tumači Džulija Roberts, pokazuje dualnu prirodu, ovaj film je idealan za sve pripadnike ovog znaka. Vivijan vodi dvostruki život prostitutke i uglađene dame od stila koja zavodi izvršnog direktora Edvarda Luisa (Ričard Gir). Verujemo da ste već upoznati sa zapletom, koji nećemo otkrivati, ali smo sigurni da je film po vašem ukusu od početka do kraja.

Rak (21. jun – 22. jul) – Besani u Sijetlu

Osobe rođene u ovom znaku prepoznatljive su po svojoj osećajnosti i intuiciji, međutim u ljubavi su često uzdržane, da ne bi bile povređene. Uživaju u odlasku u bioskop i najčešće nemaju omiljeni žanr, s tim da im prija spoj drame i romanse. Film Besani u Sijetlu Nore Efron, iz 1993. godine, uklapa se u ovaj opis. Naslovne uloge tumače Tom Henks i Meg Rajan, a radnja se odvija u vreme praznika, kada sin glavnog junaka Sema od Deda Mraza poželi novu mamu, nakon što mu je mama preminula. Da li će mu se želja ostvariti, otkrićete ako pogledate film do kraja..

Lav (23. jul – 22. avgust) – Ljubavni terapeut

Lavovi su entuzijastični, darežljivi, umeju da naređuju i pokazuju odlike pravog lidera, što im donosi uspeh u onome što zamisle. Junak ovog filma iz 2005. godine, Aleks Hičens, koga je dočarao Vil Smit, priprema teren za sklapanje veza. Čini se da mu dobro ide do jednog trenutka, kada ima zadatak da spoji nespojivo – skromnu devojku koja se bavi računovodstvom i milionera. Na sličan izazov nailazi i u privatnom životu, kada upoznaje Saru, koju igra Eva Mendez, i shvati da je došao trenutak da i on uplovi u vezu.

Devica (23. avgust – 22. septembar) – Svim momcima koje sam volela

Uslužnost, skromnost, analiziranje, planiranje i praktičnost, mogu da budu dobitna kombinacija za uspeh na polju ljubavi. To se bar pokazalo u primeru junaka ovog filma iz 2018. godine. Osobine koje smo naveli često se prepisuju pripadnicima ovog znaka, a u filmu, Lana pristaje da izađe sa Noom, kako bi odglumili par, sa ciljem da njegovu bivšu devojku učine ljubomornom. Naravno, svima je jasno kako će se priča dalje odvijati, no gledanje prepuštamo vama, ukoliko već niste imali prilike to da učinite…

Vaga (23. septembar – 22. oktobar) – Ta luda ljubav

Glavnom junaku Kalu, koga tumači Stiv Karel, svet se ruši kada mu žena saopštava da želi da ga napusti, jer joj je potrebno da započne život ispočetka. Depresivan i dokon sedi u baru, kada upoznaje Džejkoba, koga igra Rajan Gosling. On mu vraća želju za životom i podučava ga flertovanju. Vage, koje su poznate po dobroti i ljubavi prema lepom, uživaće u ovom filmu iz 2011. godine, jer je kao stvoren za njih.

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar) – Venčanje mog najboljeg druga

„I say a little prayer for you…” Ukoliko ste gledali ovo ostvarenje iz 1997. godine, sigurno ste dobro zapamtili scenu ručka, tokom koje Džulija Roberts, Rupert Everet i porodica pevaju ovaj stih uglas, bez instrumentalne pratnje. Radnja prati dvoje prijatelja, Džulijan i Majkla, koji se u detinjstvu zavetuju na ljubav, ukoliko do 28. godine ne upoznaju drugog partnera. Džulijan živi spokojno i srećno, sve do trenutka kada joj drug saopštava vesti, koje ne želi da čuje. Ovaj film preporučujemo škorpijama, koje važe za osobe istrajne i jake volje koja im pomaže da ostvare sve zacrtano. Interesantno je da je Džulija Roberts i sama pripadnica ovog znaka.

Strelac (22. novembar – 21. decembar) – Laving

Osobe rođene u ovom znaku važe za pozitivne, otvorene za nove ideje, pomalo nestrpljive, zahtevne, ali i požrtvovane, posebno u ljubavi. Zbog toga je film Laving iz 2016. godine, snimljen po istinitoj priči supružnika Mildred i Ričarda Lavinga, koji su se venčali davne 1958. godine u Virdžiniji, najbolji film za vas. Glavne likove tumače Rut Nega i Džoel Edžerton, koji bivaju uhapšeni, a zatim i proterani zbog mešovitog braka, nakon čega čitavu deceniju pokušavaju da se vrate kući…

Jarac (22. decembar – 19. januar) – Doručak kod Tifanija

Ljubazni i odgovorni, pripadnici ovog znaka uživaju u klasicima, kakav je romantični film Doručak kod Tifanija, prvi put prikazan davne 1961. godine. On nudi vrednosti za koje vi zalažete, a to su suzdržanost, elegancija, odlučnost i samostalnost. Odri Hepbern tumači lik Holi Golajtli, mlade Njujorčanke, koja obožava luksuzne stvari. Međutim, sve se menja kada upozna Pola (Džordž Pepard), mladića koga izdržava imućna dama, dok stremi karijeri uspešnog pisca.

Vodolija (20. januar – 18. februar) – Kako ukrasti nevestu

Osobe rođene u ovom znaku su kreativne, direktne, radoznale, i pre svega iskrene prema partneru, što očekuju i zauzvrat. Stoga, nema razloga da se ne prepoznaju u ovom filmu iz 2008. godine, u kome glavne uloge tumače Patrik Dempsi i Mišel Monahan. Nećemo vam otkrivati radnju, jer pomalo podseća na Venčanje mog najboljeg druga, pa vam prepuštamo da se uverite u to.

Ribe (19. februar – 20. mart) – Princeza nevesta

„Hello. My name is Íñigo Montoya. You killed my father. Prepare to die.” Iako ovaj citat upućuje na mračnu priču, u pitanju je opuštajući film iz 1987. godine, zasnovan na romanu Vilijama Goldmana, a u režiji Roba Rajnera. Ribe, koje se ubrajaju u grupu emotivnih znakova, važe za sanjare i ne oslanjaju se previše na logiku, a kako vole poletne priče, verujemo da će umeti da prepoznaju kvalitet jedne od najboljih romantičnih komedija ikada snimljenih.

Izvor: Citymagazine.rs  romantični filmovi romantični filmovi romantični filmovi