MAGIČNE GLJIVE U KRVOTOKU

Doktori iz Finiksa u Arizoni ostali su u čudu kada su utvrdili da u krvi jednog pacijenta rastu halucinogene pečurke, od kojih je nekoliko dana ranije napravio „čaj“ i intravenozno ga ubrizgao.

 

Doktori iz Finiksa u Arizoni ostali su u čudu kada su utvrdili da u krvi jednog pacijenta rastu halucinogene pečurke, od kojih je nekoliko dana ranije napravio „čaj“ i intravenozno ga ubrizgao.

halucinogene pečurke

Tridesetogodišnjak je proveo 22 dana u bolnici, od čega osam na odeljenju intenzivne nege, zato što mu je nekoliko organa počelo da otkazuje.

Iako je otpušten iz bolnice i dalje je na režimu antiobiotika i antifungalnih lekova, naveli su lekari u studiji objavljenoj u medicinskom časopisu Journal of the Academy of Consultation-Liaison Psychiatry.

Intravenoznim ubrizgavanjem rastvora pečuraka u krvotok, pacijent se nadao da će ublažiti simptome bipolarnog poremećaja. Članovi njegove porodice rekli su lekarima da je nedavno prestao da uzima prepisane lekove za bipolarni poremećaja i raspoloženje mu je variralo između depresivnog i maničnog stanja.

On je doktorima rekao da se na taj potez odlučio kada je onlajn pronašao izveštaje koji su opisivali potencijalne terapeutske efekte halucinogena, poput LSD i „magičnih pečuraka“.

Sweden bitter - originalni Šveden biter

Skuvao je „čaj“ od njih, koji je potom filtrirao kroz pamučnu tkaninu, pre nego što ga je ubrizgao u krv. Narednih dana postao je letargičan i osećao mučninu, a koža je počela da mu žuti. Ubrzo je dobio dijareju i počeo da povraća krv.

Nakon toga, porodica ga je odvezla u bolnicu, gde su doktori primetili da takođe ne može ni da na bilo koji način razumno komunicira. Više organa, uključujući bubrege i jetru, počelo je da mu otkazuje i prebačen je na intenzivnu negu.

U krvi mu je otkrivena bakterijska i gljivična infekcija, što je značilo da su „magične pečurke“ koje je ubrizgao počele da mu rastu u krvi.

Osim što su odmah počeli da mu daju antibiotike i antifungalnih lekova, lekari su morali da ga stave i na respirator jer su u pluća počela da mu otkazuju zbog sakupljanja tečnosti u njima.

Izvor: RTS