ITALIJANSKA SLANA TORTA

Italijanska slana torta i na sam izgled deluje fantastično, a o ukusu možete samo da mislite koliko je odličan. Toplo vam predlažemo da ovo predjelo spremite za bilo koju svečanu priliku.

italijanska slana torta

Sastojci:

150 grama putera
6 kašika brašna
6 jaja
200 mililitara kisele pavlake
3-4 kašike ajvara
800 grama kačkavalja
2 kašike rendanog rena
3 skuvana jaja
3 češnja belog luka
150 grama izdrobljenih oraha
1 pakovanje tost kačkavalja
2 veze peršuna
100 grama majoneza
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Polupamo 3 jaja i odvojimo belanca od žumanaca. Belanca izmutimo mikserom. Žumanca posolimo, dodamo ulja i promešamo. Dodamo izmućena belanca i 3 kašike brašna. Sjedinimo sastojke. Testo preručimo u nauljenu i nabrašnjenu okruglu tepsiju. Pečemo 20 minuta na 200 stepeni.

Na isti način pripremimo i drugu koru. Mikserom izmutimo puter, dodamo pavlaku, izdrobljene orahe i sitno isečen beli luk. Mutimo dok se sastojci ne sjedine. Zatim u sud krupno izrendamo kačkavalj, dodamo majonez i promešamo. Smesu podelimo u 4 suda. U prvi sud dodamo ajvar i promešamo. U drugi sud dodamo ren i promešamo. U treći sud dodamo sitno isečen peršun i promešamo.

Skuvanim jajima odvojimo belanca od žumanaca. Žumanca izgnječimo viljuškom, dodamo u četvrti sud i promešamo. Na tacnu stavimo prvu koru i premažemo filom sa žumancima. Zatim nanesemo fil sa peršunom. Na njega nanesemo fil sa ajvarom. Na filove stavimo drugu koru koju premažemo filom sa renom. Parčad tost kačkavalja uvijemo u rolne i nanesemo na tortu. Između rolni stavimo grančice francuskog peršuna, a dekoraciju završimo cvetom od ljuske paradajza na sredini torte.

Prijatno!