PILEĆE ROLNE SA SUSAMOM

Hrskave pileće rolne uvaljane u susam nisu neko kulinarsko ili gurmansko čudo, ali su pristojan obrok u vidu predjela koji se pravi veoma lako i jednostavno.

pileće rolne

Sastojci:

2 parčeta pilećeg steka
50 grama susama
100 grama dimljene slanine
1 glavica crnog luka
2 belanca
150 grama majoneza
1 kašika mešavine začina
4-5 kiselih krastavaca
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Parčad pilećeg steka isečemo na polovine i istanjimo kuvarskim čekićem. Na svako parče nanesemo mešavinu začina, majonez, parčad luka isečen na tanke polukrugove, krugove kiselih krastavaca i parčad slanine.

Svako filovano parče steka uvijemo u rolat i učvrstimo čačkalicama. Rolate uvaljamo u mikserom izmućena belanca, zatim u susam i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju.

Preostale kisele krastavce isečemo na sitnu parčad i dodamo u sud sa majonezom. Promešamo. U drugi sud stavimo isečen paradajz na parčad, paprike isečene na duguljastu parčad i preostale polukrugove luka. Dodamo ulje, posolimo i promešamo.

Ispečene rolate stavimo na činiju obloženu papirom da se upije nepotrebna masnoća. Dva kraja činije za serviranje ukrasimo listovima zelene salate. Rolatima odstranimo čačkalice, isečemo na polovinu po dužini i serviramo na činiju. Na jedan list salate serviramo tartar sos, između rolata nanesemo prethodno pripremljenu salatu. Na drugi list salate stavimo parčad limuna.

Prijatno!