PUTUJ SELMA…

U Hrvatskoj je u 92. godini preminula Selma Borić koja je bila inspiracija za kultni hit „Selma“ Bijelog dugmeta.

 

Selma Borić je bila inspiracija pesniku Vladi Dijaku koji je napisao jednu od najlepših rok balada i posvetio je ženi u koju je bio zaljubljen, a da joj to nikad nije priznao.

selma borić

Zbog toga je odlučio da svoja osećanja pretoči u stihove koje je otpevao Željko Bebek, a pesma je postala veliki hit u bivšoj Jugoslaviji.

Selma Borić je Vlada Dijaka upoznala kad je imala 16 godina, a u jednom intervjuu osvrnula na njihov poseban odnos, prisećajući se lepih trenutaka kada je krenula na fakultet i iza sebe ostavila zaljubljenog Vladu ne znajući za njegove emocije.

Ovim povodom se oglasio i Željko Bebek, nekadašnji frontmen koji je otpevao čuvene stihove „Putuj Selma, i molim te, ne naginji se kroz prozor“.

„Jutros me je obavestila njena porodica, s obzirom da je zbog korone nisam posećivao dugo vremena. Nažalos,t starost je odnela, ali zaspala je u miru i nek ostane tako u miru. Otišla je moja Selma. I dalje ću ja njoj pevati i pominjati je pred publikom, zbog toga što pesma nosi njeno ime a pesma je opisala deo njenog života, lepi deo njenog života. Tako ćemo je se rado sećati“, rekao je Bebek za „Dnevni avaz“.

U emisiji „8. kat“ na HRT 1, 2016. godine, Bebek joj je nakon 38 godina otpevao pesmu „Selma“, jednu od najlepših rok balada ikada, a njegovo izvođenje ju je tada rasplakalo.

Pogledajte čuveni snimak koji je tada obišao i rastužio region!