VEŽBA IZ JOGE

Vakuum stomaka je lagana vežba koja se sasvim sigurno veoma dopada svima koji pokušavaju da vode zdrav način života i održavaju vitku liniju.

 

Vakuum stomaka ojačava trbušne mišiće, tonira celo telo i gotovo nema kontraindikacija. Detaljno ćemo vam reći šta predstavlja ova vežba i zašto bi svi trebalo da rade ovu vežbu svakog jutra.

vakuum stomaka

Vakuum stomaka došao nam je iz joge. Njegovo značenje leži u činjenici da dok izdišete snažno uvlačite stomak, treseći tako trbušne mišiće. Morate napraviti vakum za stomak ujutru na prazan stomak. Tako će se telo brže probuditi i početi da radi. Udahnite duboko, naduvavajući stomak, i dok izdišete, uvlačite ga što dublje. Maksimalno vreme zadržite dah i stomak u uvučenom položaju. Vežbu je lakše izvoditi sa rukama na savijenim kolenima.

Ogroman plus ove vežbe je taj što zahvaljujući njoj možete da napumpate poprečni trbušni mišić, koji ne funkcioniše kod normalnih trbušnih vežbi. Zbog slabog poprečnog mišića na stomaku stvara se masnoća, pa vakuum savršeno smanjuje njegovu zapreminu. Pored toga, metabolizam se poboljšava zbog krvotoka generisanog ovom vežbom.

Originalni Sweden bitter gel - najbolji Šveden biter gel

Postoji nekoliko kontraindikacija za vakuum stomaka. Ne sme se raditi tokom menstruacije, tokom trudnoće, bolesti reproduktivnog sistema i malignih tumora. U svim ostalim slučajevima ovo je odličan način za dobijanje trbušnjaka bez mnogo napora, kao i za uspostavljanje rada unutrašnjih organa.

Izvor: Harpersbaazar.rs