GEJMERSKA PREVARA

Postoji interes gejmera za Star Citizenom, ali postoji jedan veliki problem – ova video igra još nije gotova niti zvanično objavljena.

 

Razvoj video-igre Star Citizen počeo je još 2010. godine, a 2012. pokrenuta je kampanja na Kickstarteru, sa kojom su ostvarili veliki uspeh. Međutim, ta video igra još nije gotova.

video igra gotova

Putem Kickstartera i prodajom virtuelnih svemirskih brodova, prikupljeno je više od 339 miliona dolara. Ta suma dovoljno govori o interesu gejmera za Star Citizenom, ali postoji jedan veliki problem – ova video igra još nije gotova i zvanično objavljena.

Uprkos brojnim najavama i godinama ulaganja i razvoja, svima koji su uložili novac u nju – i to još od 2012. godine, i dalje nije dostupna konačna, odnosno potpuna verzija, već samo trenutna „alfa“ verzija.

Oduševljeni velikim interesom za njihovom svemirskom video-igrom, kompanija Cloud Imperium Games 2015. godine najavila je još jednu posebnu igru smeštenu u svet Star Citizena – Squadron 42. Nije teško pogoditi da, nakon pet godina od najave, ni ovaj naslov nije ugledao svetlost dana, piše Zimo.

Sredinom 2019. najavljeno je da će beta verzija Squadrona 42 stići u trećem kvartalu ove godine, ali je prošle nedelje objavljeno je kako njen izlazak još ne bi trebalo da očekujemo, i da će „video-igra biti gotova onda kad bude gotova“.

Malo je reći da je ovo naljutilo gejmere, jer mnogi su u nju i uložili novac, odnosno kupili virtuelne svemirske brodove itd.

„Ovo je najveća prevara u istoriji video-igara“ i „Kakva je ovo prevara“, samo su neki od komentara na Redditu.

Jedan je korisnik, uz mnoštvo psovki, napisao kako je još 2013. godine potrošio 400 dolara na tuStar Citizen. A koliko traje njen razvoj najbolje govori komentar jednog korisnika Reddita koji je napisao da je, od kad je uplatio prvi novac za tu igru, diplomirao, napredovao u karijeri, kupio kuću i dobio troje dece.

Izvor: B92.net