JUBILEJ POPULARNIH JUNAKA

Pokemoni seriju stvorio je japanski tehnološki gigant Nintendo u saradnji sa kreatrima video igrica, a u subotu, tj. danas, ova igra puni četvrt veka.

 

Igra sa Pokemoni karticama stvorena je 27.02.1996. godine.

pokemoni

Retke Pokemon kartice dostižu na tržištu iznose od nekoliko stotina hiljada dolara, a tako će pogotovo biti tokom predstojećeg vikenda, kada ovaj japanski crtani film i video igra pune 25 godina.

Verovali ili ne, Pokemoni franšiza vrednija je i od Ratova zvezda i Harija Potera zajedno.

Igra sa karticama stvorena je 1996. godine i tada su milioni ljudi igrali ovu igru na svetskom nivou, a nedavno je jedna prodata za više od 400.000 dolara.

Pokemoni seriju stvorio je japanski tehnološki gigant Nintendo u saradnji sa kreatrima video igrica, a u subotu ova igra puni četvrt veka.

Kao deo slavlja, popularni jutjuber Logan Paul, otvoriće kutiju sa retkim karticama. On je nedavno otkrio svojim fanovima d aje platio dva miliona dolara za šest kolekcija ovih kartica, nakon što je tri meseca tražio neotvoreno prvo izdanje Pokemon kutije sa karticama.

Veliki broj aukcija ovih kartica održaće se širom sveta, a poznati aukcionar iz Velike Britanije prodaće više od 40 kartica.

Posebno je popularan lik Čarizard, a kartica sa njim je prodata za neverovatnih 300.000 dolara, ali visoki iznos očekuje se da se dobije i za još neotvorene kutije kartica, jer uz njih ide i veo misterije, pošto niko ne zna šta će u kutiji da nađe.

Među popularnijim je i kartica Ilustratora, kojih je napravljeno samo 40 za ovih 25 godina. Osim retkosti, na cenu utiče i očuvanost.

Izvor: Telegraf biznis