PUNJENE JAGNJEĆE GRUDI

Ako ste orni da pripremite jedan ozbiljan vikend ručak, onda je naša preporuka da se punjene jagnjeće grudi što pre nađu na vašoj trpezi, jer će zadovoljiti i one najprobirljivije gurmane.

punjene jagnjeće grudi

Sastojci:

1,5 kilograma jagnjećih grudi
100 grama krugova šunke
1 jaje
1 kašika mešavine začina
3 kriške hleba
1 kašika ruzmarina
1 glavica crnog luka
250 grama očišćenog spanaća
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Glavicu crnog luka sitno isečemo. Krugove šunke isečemo na kocke. Kriške hleba iskidamo na parčad i stavimo u dublji sud. Prelivamo ih vodom, a zatim iz omekšalog hleba istisnemo vodu.

U šerpi sa provrelom vodom na šporetu obarimo spanać. Rešetkastom kašikom ga izvadimo iz šerpe i sitno isečemo. Sa jagnjećih grudi odstranimo rebra, meso, zasečemo na više mesta da bismo dobili ravnu površinu, koju zatim rastanjimo kuvarskim čekićem.

Na zagrejanom ulju u tiganju na šporetu ispržimo isečeni crni luk, promešamo, a kada omekša dodamo parčad šunke, spanać ı ruzmarin. Posolimo, pobiberimo i začinimo mešavinama začina. Dodamo isceđeni hleb, promešamo i sklonimo tiganj sa šporeta. Jaje polupamo, dodamo u tiganj i promešamo.

Meso stavimo na nauljeno parče folije. Posolimo, pobiberimo, nanosimo fil i uvijemo u rolat. Uvijemo ga u foliju, učvrstimo kuvarskim koncem i stavimo u tepsiju. Nalivamo 200 mililitara vode, dodamo ulje i stavimo tepsiju u rernu. Pečemo 2 sata na 200 stepeni.

Izvadimo tepsiju iz rerne. Punjene grudi izvadimo iz tepsije, odstranimo kuvarski konac i foliju i isečemo na kose krugove. Parčad punjenih jagnjećih grudi poređamo na tanjir za serviranje. Do njih serviramo prethodno skuvanu parčad krompira. Dekorišemo listovima crvene salate i polukrugovima paradajza.

Prijatno!