KAKO UREDITI SVAKU PROSTORIJU U KUĆI

Prošla godina je bila teška i stresna za čitavu planetu, pa sada možemo da saberemo sve lekcije koje nam je pružila. To nas je motivisalo da razmišljamo i o tome koliko nam je udobno i prijatno u prostoru i šta sve možemo da uradimo, kako bismo preuredili prostorije u kojima provodimo vremena više nego ikada.

 

Kada se razmišlja o preuređenju prostorija, o ubacivanju modernih i efektnih komada nameštaja, tražimo nešto što će nas oduševiti svaki put iznova i što će domu pružiti toplinu i komfor. Čeznemo za tim osećajem spokoja i mira kada uđemo u stan ili u kuću, te tako i biramo specifične komade koji će pružiti više od fukncionalnosti i praktičnosti. Ako ste pomislili da tražite previše, zanemarite tu misao – sve ono što vas ispunjava i ono u čemu vidite lepotu je dovoljno vredno da bude u vašem prostoru. 

mermer

Kada je reč o stvarima koje su večne, posebne i unikatne, tu na scenu stupa mermer. Mermer se vratio u svet dizajna entirijera, a poznavaoci dobrog stila znaju da on nikada nije ni izlazio iz trendova, samo je menjao forme i oblike. Mermer svakom prostoru dodaje dozu luksuza, glamura  i sofisticiranosti. U isto vreme on je jednostavan i efektan. Uvek je u centru pažnje, baš zbog svoje vanvremenske lepote. 

Divljenje mermeru potiče još iz doba antike, i ovaj materijal je rado korišćen za izradu skulptura, a takođe, korišćen je i u arhitekturi. Danas, svoj dom možete da dizajnirate tako da izgleda kao iz magazina, a potrebna vam je samo zamisao, realizaciju prepustite kvalitetnom timu, koji brine da svaka ideja bude realizovana i da prevaziđe očekivanja. 

Mermer može da se koristi za razne primene i jedno je sigurno – on se savršeno uklapa u svaki prostor. Kaže se da nameštaj koji birate za svoj dom predstavlja vašu ličnost, a mermerni nameštaj obiluje elegancijom, lepotom i snagom.

Delimo sa vama ideje o uređenju prostora koje će vas inspirisati. 

Osavremenite dnevni boravak

Dnevni boravak je omiljeno mesto u kući. U njemu se odmaramo i relaksiramo posle napornog dana, ponekad u njemu i radimo ili učimo, nazdravljamo uspesima sa svojim prijateljima i provodimo vreme sa porodicom. U dnevnom boravku nastaju najlepše uspomene, i zato taj prostor treba da bude centralni deo kuće, urađen sa stilom i personalizovanim detaljima. 

Ako dnevnoj sobi dodate mermer, uspećete da ga preuredite jednim potezom. Mermer je klasični materijal i napravljen je od prekristalizovanih minerala karbonata, a krajnji rezultat pokazuje različite stepene jedinstvenih „vena“ koje se prožimaju po svetlijoj ili tamnijoj podlozi. Mermer daje blistavost svakom predmetu, pa se tako u dnevnoj sobi on savršeno može stopiti sa postojećim komadima nameštaja.

Mermerni klub stolovi su idealni kao glavni element dnevne sobe. I ne, oni nisu samo fukcionalni, oni čine da vaš prostor postane elegantan, luksuzan i jedinstven. Klub stolovi su postali neizostavan element u dnevnom boravku, a najlepše od svega jeste što možete da izaberete sto koji je rađen po meri, možete da odredite boju, kao i oblik i veličinu. U tom momentu, vi postajete dizajner za svoj dnevni boravak i uvek će vam biti na umu kako ste napravili dobar potez, svaki put kada pogledate u tu kristalno blistavu površinu koja upotpunjuje prostor. Prirodna i moćna lepota stene sada može da ukrašava i centralni deo vaše dnevne sobe. 

Mermer u kombinaciji sa drugim prirodnim materijalima

Govoreći o mermeru, treba da napomenemo da se on harmonično uklapa sa prirodnim materijalama. Mermer i drvo stvaraju savršenu ravnotežu prirodnih materijala. Kada pomešate organske i zemljane materijale, dobijate uravnoteženu mešavinu koja ostavlja snažan utisak. Ako razmišljate kako će se mermerni klub sto slagati sa vašim parketom, drvenom policom ili drvenom foteljom, reći ćemo vam samo jedno – dobićete besprekoran dizajn koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Nije samo drvo idealan partner mermeru, tu su uključeni i svi prirodni elementi koji deluju kao dodatak hladnoj lepoti mermera u prostoru. Uz mermer se sjajno uklapaju i kožni i platneni materijali. Ako se pitate da li će biti previše ako izaberete za svoj dnevni boravak više mermernih komada, u startu ćemo vam reći da sa ovim materijalom ne možete da preterate, posebno ako ga kombinujete u raznim nijansama. 

Svetski dizajneri se slažu da se uz klub stolove sa mermernim površinama sjajno slažu kamini u tamnijim nijansama. Kamini nas uvek podsećaju na bajkovite prizore iz filmova i neretko su upotpunjeni sa čašom crnog vina i voljenom osobom. Ako tragate za ovim romantičnim prizorom u svom domu, kamin može da bude deo slagalice koji je oduvek falio da ovekoveči svaki važan trenutak. 

Kamini pružaju domu toplinu i čine da atmosfera bude kao iz bajke. 

Trpezarija u novom ruhu

Trpezarija nije samo mesto u kome obedujemo. To je mesto u kom smo na okupu sa svojim najmilijima. Baš tu, isprobavamo nove specijalitete i radujemo se tradicionalnom parčetu torte. U trpezariji obeležavamo i manja slavlja, rođendane, slave, poslovni napredak i godišnjicu braka. U trpezarijama je uvek bilo mnogo razgovora, mnogo smeha i bezrezervne podrške i dogovora. 

Okupljamo se oko stola, koji zauzima glavni deo trpezarije i nije svejedno kakav sto biramo. Treba nam sto koji je stabilan, moćan, grandiozan, a baš takvi su trpezarijski stolovi po meri. Oni se mogu izraditi od mermera, granita, kvarca, te se tako savršeno stapaju sa inoks, mesinganim ili metalnim postoljem. 

Trpezarijski sto izrađen od snažnih i vanvremenskih materijala se besprekorno uklapa sa neutralnim stolicama koje mogu biti izrađene od drveta, a mogu imati i metalno postolje. Ako razmišljate da li je moderniji tamniji ili svetliji materijal za trpezarijski sto, o tome ne treba da mozgate, oba mogu da izgledaju atraktivno u trezapariji, i da predstavljaju pravo umetničko delo.  

Ako žudite za novim stolom koji će učiniti da trpezarija izgleda modernije, da ima više stila i da bude jednako savremena kao i čitav dom, onda je dvoumljenju kraj, jer kada jednom vidite kako izgleda trpezarijski sto koji je oblikovan i rađen po meri, zaljubićete se u svoju trpezariju, na prvi pogled. 

Kuhinja je srce svake kuće

Kuhinjske površine treba prvenstveno da budu praktične, a svaka žena koja voli da kuva, zna i da je kvalitetna kuhinja presudna za ukusne obroke.

 Istraživanja su pokala da je ženama veoma važno kako se osećaju u svojoj kuhinji, a takođe im je važno da sve bude na svom mestu, da bude čisto i uredno. 

Kako bismo se osećali prijatno dok kuvamo jela ili spremamo slatke poslastice, stavljamo kuhinju kao bitan element koji zahteva posebnu pažnju i poseban dizajn koji pruža novo iskustvo i pokreće uzbudljivu avanturu. 

Normalno je da se  novim kuhinjama osećajte zadovoljnije i energičnije i da želite više vremena da provode spremajući i kuvajući. Zapravo, jedna dnevna rutina postaje pravo zadovoljstvo.

Kuhinje ne smeju da budu dosadne i monotone, one treba da budu praktične, kvalitetne i dugotrajne. Zato uvek biramo najkvalitetnije materijale kako bismo zadovoljli svačiji ukus. K kako bismo stvorili motivaciju koja spaja ljude i pokreće želje za napretkom.

Neka vaš dom dobije novu dimenziju uz mermer

Dizajneri kažu da nam 2021. godina donosi more novih trendova, a jedan od njih jeste da brinemo o sitnicama. U praksi to znači da treba da poradimo na stilu svake prostorije. Da oživimo prostore koje nismo do sada koristili na pravi način. 

Kada govorimo o fukcionalnosti, nikako ne smemo da zaobiđemo estetski ugao, jer je lepota pokretač svega. Konzolni stolovi su se uvrstili u najpopularnije stolove jer imaju mnogo različitih namena i stapaju se uz svaki zid. Zamislite samo kako bi vaš hodnik izgledao da ga krasi konzolni sto. Na kome držite figure za koje vas veže lepo sećanje. Pored figura, tu je i mirisno, sveže nabrano cveće koje razbija hladnoću mermera i čini da dom postane topla oaza puna stila i elegancije. 

Konzolni stolovi po meri su stvoreni za dekoraciju prostora i lako mogu da zamene robusne police. Jednostavni su, i čine da prostor u kome se nalaze dobije novu energiju. Sve češće postaju nezaobilazni deo savremenih kancelarija, ali i stanova i kuća, jer na taj način, svaki prostor dobija lični pečat. 

Prostorije dobijaju novi nivo uz pomoć samo jednog stola i vaših najdražih ramova sa slikama, vazama, lampama ili knjigama. No, vama ćemo prepustiti dekoraciju samog stola. Mnogi kažu i da je on sam po sebi dovoljan da stvori utisak doma koji je pun blagostanja.

Znamo koliko su sitnice važne. Pored vaših unikatnihm stolova, mogu se nalaziti i lampe od istog materijala. One imaju moć da osvetle celu prostoriju, bez korišćenja više različitih osvetljenja. Tako stvaraju romantičnu i harmoničnu atmosferu u svakom kutku. Kubusi mogu da se postave bilo gde u domu i ne moraju da budu striktno vezani za stočiće. Oni su sami po sebi ukrasni i efektni. Zato sve češće postaju dekoracija u dnevnim sobama, hodnicima, modernim spavaćim sobama. Kada se kubus pravi od prirodnog kamena, stapa se uz svaki dizajn i čini da prostor postane oplemenjeniji i živopisniji. 

Zašto je važno da komadi nameštaja budu unikatni?

Unikatni nameštaj uvek sa sobom nosi određenu priču. Jednog dana ćete se sećati kako ste dekorisali svoj novi stan, porodičnu kuću ili kancelariju za koju ste se godinama borili. Nameštaj po meri koji se osmišljava i pravi specijalno za vas. To je vaš mali trofej koji nikada nećete izbaciti iz svog doma. On priraste za srce!

Kada čitamo časopise, lako možemo da primetimo da je nameštaj poseban, da je rađen sa mnogo ljubavi, da ga je radio neko ko je već decenijama posvećen samo tom poslu. Ideja počinje u glavi, a onda se prenosi na papir. Crtamo je, prekrajamo, preoblikujemo. Za tili čas, vaša ideja je u dnevnoj sobi, kuhinji ili kancelariji. Na taj način, vaš život postaje oplemenjeniji i bogatiji, jer znamo kakav je osećaj kada se ideje spovedu u malo remek delo. 

Uređenje enterijera zahteva mnogo promišljanja, izračunavanja i truda. Ali istina je da je dovoljna samo zamisao, koja je dovoljno velika, graciozna i moćna da postane deo svakodnevnice. 

Kako mermer upotpunjuje svaki stil?

Kada imate želju da nešto promenite, vi zapravo čeznete da se u određenom prostoru osećate zadovoljnije, da vam bude udobnije, da taj prostor zasija novim sjajem, da dobije novu energiju. Izbor nekada nije lak, sigurno razmišljate o raznim stilovima i pitate se kako bi se to uklopilo u vaš dom. Kada želite da izmenite samo nekoliko stvari, sa eksluzivnim nameštajem koji je rađen po meri ne možete da pogrešite. 

Verujemo da su vam stari komadi dosadili i da je potrebno osveženje. Osveženje koji će uneti modernu notu u vaše malo carstvo. Zato uvek treba da birate najbolje za sebe. Jedino je važno da ste spremni za promenu i da joj se istinski radujete. I baš na taj način, vaš prostor oživljava i postaje pravo umetničko delo, krojeno po vašoj meri. 

Kada izaberete eksluzivni nameštaj koji je rađen prema vašim idejama, željama, i potrebama, dobićete komad nameštaja koji prevazilazi vremenske okvire. Onaj koji je uvek u trendu i onaj koji će vam izmamiti osmeh na lice svaki put, iznova i iznova. 

Naš dom je mesto u kome se osećamo najsigurnije. U kome krojimo važne planove i svakog dana bivamo zahvalni na onome što imamo. Prostor u kome živimo je važan, jer oslikava našu ličnost i mnogo govori o onome ko smo i čemu težimo. Zato, uvek krenite od svojih ideja i svojih maštanja. Neka vaši snovi postanu deo svakodnevnice, uz pomoć profesionalaca koji će učiniti da vaš prostor postane omiljeno mesto za življenje. 

I ne zaboravite, ljubav koju ulažemo u prostor nam se jednako vraća. Jer se u tom prostoru uvek osećamo zadovoljno i srećno.