VIDEO POZIV MENJA SVE

Ljudima su Zoom pozivi i druženja možda dosadili, ali su šimpanze u češkom zoo vrtu upravo otkrile novu omiljenu igračku.

 

Kako bi nadomestili manjak interakcije sa posetiocima budući da je zoo vrt zbog koronavirusa zatvoren u decembru, šimpanze iz Safari park zoo vrta u Karlovim Varima i njihovi drugari iz zoo vrta u Brnu, udaljenom 150 kilometara, sada se druže preko Zoom aplikacije za video pozve.

šimpanze zoom

Problema sa zvukom nema jer je isključen ali to ove primate ne sprečava da se zabavljaju na prokejtu koji je pokrenut prošle sedmice.

“Na početku su prilazili ekranu oprezno, neki i preteći a sada vidimo interakciju”, rekla je Rojtersu Gabrijela Linhartova, jedna od čuvara u zoo vrtu u Karlovim Varima.

“Sada su u fazonu ‘gledam film” ili “gledam TV”. Bude tu i napetih situacija koje ih teraju da ustanu, kao kad mi gledamo neki sportski događaj uživo”, dodala je ona.

Šimpanze su takođe usvojile i druga ljudska ponašanja poput grickanja oraha dok gledaju šta se dešava.

Video konferencije trajaće svakog dana od 8 ujutru do 16 popodne do kraja marta kada će stručnjaci proceniti da li će biti nastavljeno sa njima.

Izvor: Nova.rs