LEK IZ PRIRODE

Naučno je dokazano da sok limuna predstavlja prirodno rešenje za problem u obliku stvaranja peruti na temenu glave.

 

Naučno je dokazano da sok limuna predstavlja prirodno rešenje za problem u obliku stvaranja peruti na temenu glave.

sok limuna

Sok limuna ima antimikrobna svojstva, koja teme glave oslobađaju gljivica koje uzrokuju nastanak peruti. Redovnom upotrebom limunovog soka na temenu glave stavljate pod kontrolu opadanje kose, a i ne samo to, on doprinosi i tome da vlasi kose budu čvrste i elastične. Srpski telegraf predlaže kako da koristite ovo voće za pravljenje efikasnih smesa za negu temena i vlasi.

JABUKOVO SIRĆE I LIMUN

Pomešajte četiri kašike jabukovog sirćeta i dve kašike limunovog soka u manjoj posudi i umočite pamučni tupfer u rastvor. U jednakom obimu nanesite na teme glave, a zatim prstima laganim kružnim pokretima masirajte celo područje. Ostavite da deluje oko 20 minuta, a potom isperite toplom vodom. Dva puta nedeljno je poželjno da primenjujete ovaj postupak.

BADEMOVO ULJE I LIMUN

Zagrejati četiri kašike bademovog ulja na niskoj temperaturi, pa dodati dve kašike limunovog soka i tri kapi ulja čajevca. Promešati, nanesite na teme glave i umasirati prstima. Ostaviti da deluje oko 30 minuta, a potom isprati toplom vodom. Umesto bademovog ulja, po želji možete da koristite maslinovo ili kokosovo ulje. Dva puta nedeljno je poželjno da primenjujete ovaj tretman.