POGODNOST KAFE ZA TELO

Maska i piling od mlevene kafe zrelu i umornu kožu će vrlo brzo osvežiti, zategnuti i podstaći joj cirkulaciju, a jednostavno i brzo se priprema.

 

Kafa obiluje antioksidansima, a kofein podstiče brže izlučivanje toksina i tečnosti iz tela, zbog čega se preparati na bazi kofeina često koriste i u preparatima protiv celulita. Domaći piling od kafe posebno će vas osvežiti u prolećnim danima.

maska od kafe

Za najjednostavniji piling dovoljan vam je talog kafe i malo vode. Talog malo razmutite i 5 do 10 minuta utrljavajte u kožu lica. Nakon masaže isperite lice mlakom vodom. Isto će delovati i maska od crne kafe za kosu.

Skuvajte blažu kafu, ohladite i nanesite na kosu. Nakon 20 minuta pod plastičnom kapom isperite. Kafa će ukloniti višak masti, zagladiti kutikule i kosu učiniti sjajnijom.

Kako je zrela koža često suva i vrlo osetljiva, kafi ili morskoj soli, koja je jednako korisna za piling, dodajte maslinovo ili kokosovo ulje, koje je dobro za glatku i mekšu kožu. Dobro će delovati masno mleko i jogurt i med. Za pripremu vam treba kašikica do dve svakog sastojka, a u frižideru smesu možete držati i do dve nedelje.

Maska od kafe i kakaa

Sastojci:

dve kašičice mlevene kafe,
dve kašičice kakaa u prahu,
tri kašičice punomasnog mleka ili jogurta,
kašičica meda

Priprema:

Sve navedene sastojke treba dobro pomešati i naneti na lice. Nakon što maska odstoji oko 15 minuta treba je isprati mlakom vodom. Dok nanosite masku, lagano izmasirajte lice za bolju cirkulaciju.

BioCalendula najbolja nevenova krema

Mirisni piling za celo telo

Sastojci:

tri kašičice taloga od kafe,
jedna kašičica ulja po želji (maslinovo, kokosovo ili ulje badema),
smeđi šećer

Priprema:

Pomešajte sve suve sastojke, pa dodajte ulje i malo smeđeg šećera. Dobijenu smesu umasirajte u kožu, to će ukloniti mrtve ćelije i poboljšati cirkulaciju. Koža će biti glatka i lakše će upijati hranjive sastojke iz krema.

Izvor: Magazin Novosti