AMERIČKE KOCKE

Sjajna kremasta poslastica koja se pravi od dve različite kore, a u koju ide i puding od jagode. Američke kocke su ukusan i neobičan slatkiš koji preporučujemo.

američke kocke

Sastojci:

ZA PRVI PATIŠPANJ:
6 jaja
7 kašika šećera
10 kašika mlevenih oraha
30 grama kokosovog brašna
40 grama brašna
pola kesice praška za pecivo
ZA DRUGI PATIŠPANJ:
6 jaja
4 kašike šećera
2 kesice praška za puding od jagode
pola kesice praška za pecivo
ZA FIL:
500 mililitara mleka
200 grama šećera
5 kašika brašna
250 grama margarina
ZA ČOKOLADNI PRELIV:
150 grama čokolade za kuvanje

Način pripreme:

Pripremamo prvi patišpanj tako što polupamo 6 jaja i odvojimo belanca od žumanaca. Mikserom mutimo belanca i šećer. Dodamo žumanca. Uz mešanje kašikom dodamo mlevene orahe, brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo. Sjedinimo sastojke i testo prespemo u tepsiju obloženu papirom. Pečemo 15 minuta na 180 stepeni.

Drugi patišpanj pripremamo tako što polupamo 6 jaja i odvojimo belanca od žumanaca. Mikserom mutimo belanca i šećer. Dodamo žumanca. Uz mešanje kašikom, dodamo prašak za puding i prašak za pecivo. Sjedinimo sastojke i testo prespemo u tepsiju obloženu papirom. Pečemo 15 minuta na 180 stepeni.

Pripremamo fil. U šerpu na šporetu sa 300 mililitara mleka dodamo šećer. Uz neprekidno mešanje, dodamo u mleku rastopljeno brašno. Kada krem dobije potrebnu gustinu, sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi. U ohlađeni krem dodamo margarin i sjedinimo mikserom. Patišpanjima odsečemo krajeve da dobijemo ravne površine. Prefilujemo prvi patišpanj, stavimo drugi, pa i njega premažemo filom.

Rastopimo čokoladu za kuvanje na pari i ostavimo da se ohladi. Ohlađenim prelivom premažemo kolač. Isečemo kolač na kocke i serviramo na činiju. Pospemo kokosovim brašnom.

Prijatno!